Kihúzták a világ leghosszabb fogát

Különös rekordot hozott az idei szökőév: február 29-én egy közel négy centiméter hosszú fogat húzott ki egy fogorvos Indiában.

Milyen esetekben elkerülhetetlen a foghúzás? Részletek itt.

Folyamatos állkapocsfájdalom, ínygyulladás és szájon belüli hólyagosodás miatt kért segítséget a 20 éves egyetemi mérnökhallgató, Pavan Bhavsar az India középső részén fekvő Madhja Prades államban. Fogorvosa, dr. Saurabh Srivastava végül úgy döntött, kihúzza a páciens két fogát, mivel úgy ítélte meg, azokból eredhet a probléma. Csakhogy aztán a beavatkozás során különös fordulatot vett az eset.

Az egyik kihúzott fog hossza ugyanis elérte a 3,89 centimétert, ami új világcsúcs a maga nemében a Guinness World Records nyilvántartása szerint. Az eddigi rekordot a horvát Mijo Vodopija tartotta, akinek 3,72 centiméter hosszú fogát dr. Max Lukas távolította el 2018-ban egy németországi klinikán. Csak az összehasonlítás kedvéért: átlagosan egy felnőtt ember felső metszőfogainak hossza is csupán 2,25 centiméter.

A hírek szerint Pavan szövődménymentesen felépült a foghúzásból, azóta pedig korábbi panaszai is teljesen elmúltak. A rekord méretű fogat megtekintheti az alábbi videófelvételen.

Forrás: iflscience.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő