Jobban félünk a fogorvostól, mint a kígyóktól

Egy látogatás a fogorvosnál komolyabb stresszt és félelmet vált ki az emberekben, mint a kígyók vagy a pókok. A felnőttek fele pedig extrém szorongást érez, ha fogorvoshoz kell mennie - derült ki a Brit Fogászati Egészség Alapítványának felméréséből.

FogszuvasodásAz Alapítvány képviselői 1004 felnőttet kérdeztek meg arról, hogy mitől érzik magukat a legidegesebbnek: a magasságtól, a repüléstől, az injekcióktól, az orvosoktól, a kígyóktól, a pókoktól vagy egy fogorvosi kezeléstől. Minden ötödik ember azt válaszolta, hogy a fogorvostól tart a legjobban - ennél jobban csak a magasságtól féltek a válaszadók.

A kezelések közül a fogfúrástól, illetve a helyi fájdalomcsillapító injekciótól féltek a legjobban a válaszadók: közel egyharmaduk mondta azt, hogy ha csak ezekre a beavatkozásokra gondoltak, már attól nagyon idegesek és feszültek lettek.

"A fogorvostól való félelem az egyik legnagyobb akadálya annak, hogy az emberek rendszeresen ellenőriztessék a fogaikat" - mondta dr. Nigel Carter, az Alapítvány vezetője. "Lehet, hogy a kígyókkal és pókokkal való összehasonlítás nevetségesnek tűnik, mégis megmutatta, hogy a fogorvosoknak még sokat kell tenniük azért, hogy elnyerjék az emberek bizalmát."

Animáció: HáziPatika.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: