Venne házi tejet automatából?

A honlapon.

Az alacsony tejfelvásárlási árakkal és a nehéz értékesítési körülményekkel elégedetlen tejtermelők igyekeznek eladni termékeiket: Nyugat-Magyarországon több élelmiszerboltban automatából értékesítik a friss tejet.

Az így vásárolt tej nyerstej, azaz nem esett át semmiféle kezelésen, csupán lehűtötték 4 Celsius-fokra, ezért fogyasztás előtt célszerű felforralni. Az automatákból vásárolható tej átlagos zsírtartalma 4,1 százalék, az átlagos fehérjetartalom 3,3-3,4 - olvasható a kaposvári nagypiacon felállított készüléken.

A vitaminokban, ásványi anyagokban és kalciumban gazdag italt rendszeres laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá. A vásárlással így közvetlen az állattartó gazdákat támogathatjuk, és finom, friss tejhez juthatunk, melyből aludttej, túró és házi sajt is könnyűszerrel készíthető, szemben a bolti, hőkezelt tejjel. A nyers tej ráadásul egészségesebb is: a pasztörizálthoz képest több tápanyagot (jótékony baktériumokra gondolunk elsősorban) tartalmaz, mint a pasztörizált, és sokkal finomabb, krémesebb.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: