Sokban eltér a bio- és nem bio zöldségek tápanyagtartalma

Hosszú évek óta folyik a vita arról, vajon egészségesebbek-e a biotermesztésű zöldségek és gyümölcsök, mint a hagyományos módon megtermelt társaik. Egy új kutatás szerint a bio- és a nem bio termékek összetétele gyökeresen különbözik.

A biotermesztésű zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék 69 százalékkal több antioxidánst, negyedével kevesebb kártevőirtószer-maradványt és sokkal kevesebb kadmiumot tartalmaznak, mint a nem bio társaik - derítette ki egy új nemzetközi kutatás. A szakemberek 343 korábbi kutatás eredményeit gyűjtötték össze és elemezték.

"Ha organikus módszerekkel megtermelt zöldséget, gyümölcsöt vagy gabonaféléket fogyasztunk, azzal szignifikánsan több hasznos tápanyagot és sokkal kevesebb káros méreganyagot vihetünk be a szervezetünkbe" - mondta a kutatás vezetője, Carlo Leifert professzor, aki szerint azzal, hogy valaki biotermékekre tér át, ugyanolyan hatást érhet el, mintha naponta két adaggal több zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztana.

A kártevőirtó-maradványok szintje is negyedannyi volt, mint a hagyományos termelésű zöldségekben és gyümölcsökben.

Igencsak eltér a bio- és nem bio zöldségek tápanyagtartalma

Az új kutatás eredményei ellent mondanak két korábbi tanulmányban megjelentnek, melyek szerint a című szaklapban jelent meg.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő. Kettős fronthatás nehezítheti meg a frontérzékenyek napját.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra