Kiderült, hogy melyik csokimikulás a legnépszerűbb

Az adventi időszakhoz köthető üreges csokoládé Mikulás-figura népszerűsége még mindig töretlen a vásárlók körében - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Évente közel 8 millió darab Mikulás-figurát értékesítenek a magyar piacon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleménye szerint. Csokimikulásokból még mindig a klasszikus tejes változat a legnépszerűbb, de az étcsokis verzió aránya növekszik; míg az üregükben cukorkával töltött, kétrétegű, kétízű vagy akár paleomikulások részaránya kisebb a piacon.

A csokimikulás örök. Fotó: Getty Images
A csokimikulás örök. Fotó: Getty Images

A Magyar Édességgyártók Szövetségének kimutatása szerint Magyarországon közel 250 vállalkozás foglalkozik édességgyártással.

A kamara tapasztalatai szerint mind a multinacionális, mind a magyar tulajdonú gyártók megtalálják számításukat a szezonális édességek piacán, és még a kisebb gyártók is jelentős tételeket tudnak értékesíteni a szezon idején.

Idén a csokimikulás is drágább lesz

Felhívták a figyelmet arra, hogy a csokimikulások gyártásához felhasznált alapanyagoknál - mint szinte minden területen - jelentős áremelkedés tapasztalható, különösen a kakaóbab és a cukor esetében. A kakaóbabra a az aszály is erősen hatott, kevesebb lett a termés.

A NAK arra is kitért, hogy a vásárlói szokások évek óta változnak, ami egyrészt a magasabb minőségű termékek, másrészt a funkcionális élelmiszerek, cukormentes termékek iránti kereslet élénkülésében mutatkozik meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: