Jön a borízű ásványvíz

Borízű ásványvizet dob piacra a közeljövőben egy izraeli cég. Az alkoholmentes különlegességet először az Egyesült Államokban mutatják be.

Milyen egészségügyi előnyökkel járhat a mértékletes borfogyasztás? Részletek itt.

"Borkészítési szakértelmünk alapján saját technológiát és speciális technikákat alkalmaztunk. Ezek a módszerek alkohol és tartósítószerek nélkül is megakadályozzák az oxidációt, amely az egyik legfontosabb akadálya lett volna az ital friss és polcos tárolásának" - idézi a hvg.hu az új ital ötletgazdáját, egyben a gyártócég alapítóját, Said Anatot.

Az új ital révén alkohol nélkül élvezhetjük a borok ízvilágát
Az új ital révén alkohol nélkül élvezhetjük a borok ízvilágát

A cég terméke forrásvízzel injektált szőlőhéj- és szőlőmagkivonatból készül, ízvilága pedig a valódi borokét hivatott megjeleníteni. Szénsavas és szénsavmentes változatban egyaránt a polcokra kerül majd, illetve kapható lesz cabernet, merlot, syrah és petit verdot szőlőfajtákból készülő piros, valamint rizling és tramini szőlőből készülő fehér típusban. Bár tartósítószereket és hozzáadott színezéket nem tartalmaz az ital, antioxidánsokban és egyéb hasznos összetevőkben felveszi a versenyt az igazi borokkal.

A szabadalmi oltalom alatt álló ásványvizet a New York-i Summer Fancy Food Show-n mutatják be június 30. és július 2. között.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)