Ennyi halat eszik egy magyar

Nőtt a halfogyasztás az elmúlt 10 évben. A jelenlegi egy főre jutó mennyiség éves szinten csaknem 7 kilogramm.

Fontos, hogy a családok egészségesen táplálkozzanak. A magyar halak nagyon finomak, és örvendetes, hogy az elmúlt tíz évben nőtt a halfogyasztás - emelte ki Nagy István agrárminiszter. Mint mondta, az egy főre jutó halfogyasztás mostanra elérte a 6,73 kilogrammot. A cél, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal növekedjen.

hal, halfogyasztás, egészséges táplálkozás, haltermelés
hal, halfogyasztás, egészséges táplálkozás, haltermelés

Alacsonyabb áfa, garantált minőség

A halfogyasztás ösztönzése érdekében a fogyasztási célú hal, halfilé, halhús, ikra, haltej és halmáj áfáját 27-ről 5 százalékra mérsékelték. Emellett bevezették a Minőségi Magyar Hal védjegyet, hogy a termékkínálaton belül könnyen meg lehessen különböztetni a magyar termelésű minőségi halakat és hazai haltermékeket.

Kevésbé depressziósok azok az emberek, akik halat esznek - részletek!

A haltermelés további növelése érdekében folyamatosan zajlik a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületek státuszának vizsgálata és használatuk rendezése is. A Magyar Halászati Operatív Program keretében pedig 16 milliárd forintot fordítanak a halászati ágazat fejlesztésére. A halfogyasztást ösztönző intézkedések mellett ugyanis a horgászat is kiemelt figyelmet kap az agrártárca munkájában.

A nyilvántartott horgászlétszám több mint 150 ezerrel bővült az elmúlt időszakban, és 2019 végére elérte az 560 ezer főt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció