A torma ezért egészséges

A torma a magyar konyhában igen népszerű, csípős zöldségféle, mellyel annak is érdemes lenne megbarátkoznia, aki eddig nem szerette. Könnyen hozzáférhető, fogyasztásának pedig számos egészségügyi előnye van.

Támogatja az immunrendszert

A tormában olyan összetevők találhatóak, amelyek bizonyítottan jó hatással vannak az immunrendszerre. Serkentik a fehérvérsejtek termelődését, így növelik a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben.

Támogatja az immunrendszert
Támogatja az immunrendszert

Könnyíti az emésztést

A tormában található fitokemikáliák számos emésztőnedveket termelő mirigyet stimulálnak. Nem véletlen, hogy gyakran szolgálják fel zsírosabb húsételek, például csülök, szalonna vagy sültek mellé, mivel ezek megemésztését is megkönnyíti.

Torma: ízületi panaszokra és megfázás kezelésére - részletek!

Segít a fájdalomcsillapításban

A tormát néha külsőleg is alkalmazzák izomfájdalmak, illetve ízületi fájdalmak csillapítására. Serkenti a bőr vérkeringését, ami csökkenti a fájdalomérzetet és felgyorsítja az izomszövetek regenerálódását. A reszelt tormát keverjük el egy kevés olívaolajjal, és dörzsöljük be vele a fájdalmas részt. Ez az elegy a halánték bőrébe dörzsölve fejfájás-csillapítóként is működhet.

Csökkenti a rákos megbetegedések esélyét

A torma a káposztafélék családjába tartozik, és mint ilyen, egy 2016-os kutatás szerint olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megelőzni a rák kialakulását. Ilyen szempontból tízszer olyan hatékony, mint például a brokkoli.

Antibiotikus hatású

A torma sokféle baktérium elpusztítására képes, és segítséget nyújthat az E. coli, illetve a Staphylococcus okozta betegségek legyőzésében. Emellett a gombásodás ellen is hatékony, és húsokat is érdemes pácolni vele, mert megakadályozza, hogy az emésztőrendszerre káros baktériumok telepedjenek meg rajtuk.

Forrás: care2.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)