A növényi zsírok nagy előnyei

Egy közelmúltban közzétett tanulmány szerint ha étrendünkben az állati zsírokat növényi zsírokra cseréljük, a korai halálozás kockázatát 24-26 százalékkal csökkenthetjük.

A Havard Egyetemen készült tanulmány szerint a növényi zsírok - mint például az olívaolaj vagy az avokádó zsírja - jelentősen csökkentik a korai halálozás kockázatát.

A növényi zsírok jelentősen csökkentik az korai halálozás kockázatát
A növényi zsírok jelentősen csökkentik a korai halálozás kockázatát

Hogyan készült a kutatás?

A kutatók 93 000 férfi és nő adatait gyűjtötték össze összesen - két forrásból: felhasználták egy korábbi, 1990 és 2012 között zajló vizsgálat eredményeit és egy másik, 1990 és 2010 között történt felmérés adatait. Ezek a korábbi vizsgálatok részletes információkat tartalmaztak a résztvevők étrendjéről és egészségi állapotáról, az adatokat pedig az évek során rendszeresen frissítették is.

A gyümölcsök és zöldségek menthetik meg az életünket - részletekért kattintson !

A mostani tanulmány készítésekor a tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy milyen hatással van az emberi szervezetre az állati és a növényi eredetű zsírok fogyasztása. Mint mondták, azért kellett tisztázni ezeket a kérdéseket, mert a mai napig egymásnak ellentmondó érvek szólnak mind az egyik, mind a másik típusú étrend mellett.

Állati eredetű zsírokat találhatunk például a vörös húsokban, a halban, a tojásban és a tejben, míg növényi források közé sorolhatjuk az avokádót, az olajos magvakat, a mogyoróvajat, olívaolajat vagy például a szezámolajat.

A növényi zsírok egészségesebbek

Az eredmény szerint a telítetlen növényi zsírok sokkal egészségesebbek, mint a tejtermékekben, a húsokban, valamint a csomagolt készételekben vagy junk foodokban található telített zsírok.

A korábbi adatok feldolgozásával pedig a kutatók arra jutottak, hogy ha az állati zsírokat növényiekre cseréljük, akkor a korai halálozás kockázatát 24-26 százalékkal csökkenteni tudjuk.

Forrás: Daily Mail

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: