A magyarok kedvenc szaloncukra

Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába. Bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik.

Nincs kihívója a zselés szaloncukornak

Az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi finomságokra a vásárlók. A választáskor a legfontosabb, hogy valódi csokoládéból készüljön a termék, míg az ár csupán a harmadik helyet foglalja el a fogyasztói döntéshozatalban. Mindez a forgalomban is megmutatkozik. A piaci szereplők szerint az eladott mennyiség évről évre kissé csökken, míg az árbevétel stagnál - magyarázta a Magyar Időknek Benke Anna, a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára.

Milyen a minőségi csokimikulás? Közeleg a karácsony, és a Mikulás is nemsokára meglepi a gyerekeket. Szerencsére a nagyszakállú egyre nagyobb figyelmet fordít a minőségi édességekre . A minőség bizonyítéka, vagyis a magasabb kakaótartalom manapság az egyre fogyó és dráguló alapanyag miatt magasabb árat is jelent. Mivel csokoládé és csokoládé között is van különbség, nézzük, mire érdemes figyelni a csokimikulás vásárlásakor !

Karácsony, szaloncukor, édesség, csokimikulás, csokoládé, szezonális édességek, zselés szaloncukor
A legtöbb magyar zselés szaloncukrot aggat a karácsonyfára

4000 tonna szaloncukor fogyott 2016-ban

A szövetség becslése alapján tavaly 3,4 milliárd forint értékben fogyott a szezonális édességekből, ami 655 tonnának felel meg. Szaloncukorból 5,5-6 milliárd forint értékben 3500-4000 tonna került a kosarakba. A legjobban minden évben a hagyományos csokoládémikulás fogy, az ünnepi édességpiac több mint 60 százalékát lefedve. A második helyen a hagyományos ajándékcsomag és az adventi kalendárium áll 10-10 százalékos részesedéssel.

Egyre többen vásárolnak az édesség mellé játékot is, a gyártók pedig, felismerve az igényt, ma már több olyan csomagot kínálnak, amelyben a csokimikulás mellé játékfigura is jár. Ez a kategória a teljes forgalom közel öt százalékát tette ki tavaly.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A legkedveltebb szaloncukor továbbra is a zselés

A zselés mellett a marcipános, az alkoholos, a rumos-diós és a csokoládékrémes is előkelő helyen áll, de nem sokkal van lemaradva a karamellás és a kókuszos ízesítés sem. Benke Anna jelezte, hogy az új ízek mindig népszerűek, de még mindig a zselés szaloncukorból fogy a legtöbb: tavaly az eladott mennyiség fele ilyen volt.

A legnépszerűbb magyar szaloncukrok 2016-ban A szaloncukor az egyik legnépszerűbb hungarikum, a magyarok 93 százaléka vásárol belőle az ünnepekre. Bár napjainkban már rendkívül széles kínálatból válogathatunk szarvasgombás-étcsokistól vörösboros töltelékig, még mindig a klasszikus zselés szaloncukor maradt a favorit. Sokan nem tudják, de a szaloncukor igazi hungarikum, ugyanis csak mi magyarok díszítjük fel a karácsonyfát ezzel a papírba csomagolt cukorkával. Napjainkban már megszámlálhatatlan ízben sorakoznak a boltok polcain a népszerű édességek, de hogy melyek a legnagyobb kedvencek , kiderül korábbi cikkünkből.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: