A legjobb fűszernövények

Nem kell kertes házban laknunk ahhoz, hogy saját fűszernövényeink lehessenek - az alábbiak termesztéséhez elég pár cserép, egy szabad ablakpárkány és egy kevés gondoskodás. Ültessük őket virágföldbe, amelybe néha egy kevés tápoldatot is tehetünk - ennyi az egész.

Petrezselyem és koriander

Ez a két növény jobban kedveli a hűvösebb hőmérsékletet, így majdnem minden nyugati vagy keleti tájolású ablakban jól érzik magukat. Kevés velük a gond, némi földön és alkalmankénti öntözésen kívül nem igényelnek sok törődést. Porózus cserépbe ültessük őket, és öntözés előtt mindig ellenőrizzük, hogy száraz-e a földjük, nehogy túllocsoljuk őket, mert attól sajnos tönkremennek.

Nem csak esztétikai, de praktikussági szempontokat is tanácsos figyelembe venni, ha otthonunkba szobanövényt választunk. Cikkünkben a legnépszerűbbek!

Citromfű

A citromfű szintén egy igen könnyen termeszthető növény. Érdemes olyat vásárolni belőle, aminek már vannak leszüretelhető levelei, így nem kell megvárnunk, míg szárba szökken. Pórózus cserében remekül érzi magát, és nagyjából heti három öntözést igényel.

A citromfű szintén egy igen könnyen termeszthető növény
A citromfű igen könnyen termeszthető növény

Snidling

Megfelelő körülmények között tartva egész évben terem. Ha magról ültetjük, meglehetősen hosszú időbe telik, mire szüretelhető lesz, így már kifejlett növényt vegyünk, és tegyük északi vagy nyugati tájolású ablakba, ahol rendszeresen éri néhány óra napsütés. A nedves földet szereti, és érdemes alkalmanként egy kevés vízzel meg is permetezni.

Menta

Mentát még akkor is termeszthetünk, ha nem jut túl sok fény a lakásunkba, mivel rendkívül igénytelen növényről van szó, ami jól tűri a legmostohább körülményeket is. Kerámia cserépbe ültessük és öntözzük rendszeresen. A legtöbb mentafajta már kevés napfénynél is szépen növekszik, és néhány hetenként vissza is kell vágni, különben elburjánzik.

Forrás: rodalesorganiclife.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +17 °C

A vastagabb, összefüggőbb felhőzet kelet felé tolódik, mögötte többnyire fátyolfelhős, napos idő ígérkezik. Késő délután az Alpokaljára esetleg már besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A délies szél nagy területen élénk, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős lesz. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő. A magasban zajló melegedés miatt melegfront jellegű hatás tapasztalható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra