A legjobb előre csomagolt sárgarépa

Sárgarépák minőségét vizsgálták meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Ezt teszi a testünkkel napi 1 szál sárgarépa - a részletekért olvassa el cikkünket!

Előre csomagolt sárgarépákat vizsgált a legújabb Szupermenta tesztjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). 11 mintából 10 megfelelt az élelmiszer-biztonsági előírásoknak, egy esetben azonban talajfertőtlenítő készítmény maradványait mutatták ki a szakemberek.

A nem megfelelt sárgarépában olyan hatóanyagot azonosítottak, amely ugyan az emberi szervezetre akut egészségügyi károsító hatást nem jelent, a jogszabályok alapján viszont kizárólag üvegházakban, uborka- és paprikakultúrákban lehet használni. Ezért az érintett termelővel szemben a Nébih hatósági eljárást indított, és növényvédelmi bírságra is számíthat.

Sárgarépákat ellenőrzött a Nébih
Sárgarépákat ellenőrzött a Nébih

Többféle szempont alapján vizsgálták a sárgarépákat

A 11 ellenőrzött termék között 8 magyar, egy holland, egy olasz és egy osztrák származású sárgarépa szerepelt. A Nébih laboratóriumában a szakemberek elemezték többek között a sárgarépák növényvédőszer-, kálium-, nitrit- és nitrát-, nedvesség- és cukortartalmát, valamint megmérték a termékek béta-karotin- és C-vitamin-tartalmát is.

Az első három helyezett

A kedveltségi teszten a Magyar Zöldség Gyümölcs sárgarépa végzett az élen, a második helyezést a Top Carrots sárgarépa nyerte el, a dobogó harmadik fokára pedig a Tesco sárgarépa került.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: