Ezt jelezheti, ha állandóan fázunk

Állandóan hideg a kezünk, a lábunk, didergünk még akkor is, ha odakint vagy a szobában kifejezetten meleg van? Az alábbiak lehetnek az okai.

Túl soványak vagyunk

Az alacsony testsúly, illetve testtömeg-index gyakran jár fázékonysággal. Mivel a testben kevés a zsír, nincs, ami védje a hidegtől, és az alacsony súlyú emberek általában keveset is esznek. Emiatt anyagcseréjük lelassul, testük pedig nem termel elég hőt.

Baj van a pajzsmirigyünkkel

A folyamatos fázékonyság pajzsmirigy-alulműködés tünete is lehet, ami miatt szintén lassulhat az anyagcsere, és csökkenhet a test hőtermelése. Ha a fázékonyság mellé hajhullás, száraz bőr és folyamatos fáradtság is társul, vizsgáltassuk meg pajzsmirigyünket.

Ezek lehetnek az okai, hogy állandóan fázunk
Az alacsony testsúly gyakran jár fázékonysággal

Nem viszünk be elég vasat

Az alacsony vasszint az egyik leggyakoribb oka a fázékonyságnak. A vas ugyanis segít a vérnek az oxigén szállításában, és abban, hogy tápanyagokkal lássa el a sejteket. Ha ez a funkció nem működik megfelelően, akkor a sejtek sem, ami didergést, hidegrázást okozhat. A tartós vashiány ráadásul pajzsmirigy-alulműködéshez is vezethet.

Rossz a keringésünk

Ha kezünk és lábunk mindig hideg, viszont a testünk többi része nem, akkor valamilyen keringési probléma állhat a háttérben. Lehet, hogy valami baj van a szívünkkel, az erős dohányosok pedig érszűkületre is gyanakodhatnak. A háttérben Raynaud-kór is állhat - ez a betegség a végtagok ereinek szűkületét okozza, de gyógyszerrel kezelhető.

Nem aludtunk eleget

Biztosan sokan tapasztalták már, hogy fáradtan sokkal fázékonyabbak. Hogy ennek pontosan mi az oka, még kutatják a szakértők, de szinte biztos, hogy az anyagcseréhez van valami köze. Ha nem alszunk eleget, lassulhat az anyagcsere, ami hatással van testünk hőmérsékletére.

Forrás: health.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: