A legjobb módszerek gyomorfekély ellen

Az egészségtelen életmód, illetve táplálkozási szokások könnyebben vezethetnek gyomorfekély kialakulásához, mint gondolnánk. Ha szeretnénk elkerülni, akkor az alábbi dolgokra érdemes figyelni.

Ne vigyük túlzásba a fájdalomcsillapítókat!

Ha például gyakran fájdul meg a fejünk, akkor próbáljunk ki pár gyógyszermentes megoldást, mielőtt például ibuprofen tartalmú gyógyszereket vennénk be. Nagy mennyiségben ugyanis károsíthatják a gyomor nyálkahártyáját és fekélyeket okozhatnak.

10 természetes fájdalomcsillapító Akár csak alkalmanként, akár rendszeresen szorulunk fájdalomcsillapításra, a gyógyszerek mellett érdemes a természet által kínált szerek között is körbenéznünk. Sokan nem is gondolnák, milyen hatékony fájdalomcsillapítók akadnak közöttük. Kattintson!

Enyhítsük a stresszt!

A relaxálást, a meditációt vagy a jógát mindenkinek érdemes beépíteni az életébe, aki munkája vagy épp magánélete miatt sok stressznek van kitéve. A túl sok stressz ugyanis fekélyesedésre hajlamosít. Szánjunk rendszeresen időt rá, hogy egyedül, nyugalomban, például egy forró fürdővel, egy jó könyv társaságában lazítsunk.

A relaxálást, a meditációt vagy a jógát mindenkinek érdemes beépíteni az életébe
A relaxálást, a meditációt vagy a jógát mindenkinek érdemes beépíteni az életébe

Tegyük le a cigarettát!

A dohányzás egész testünkre károsan hat, és ez alól természetesen a gyomor sem kivétel - a cigaretta irritálja a szerv nyálkahártyáját, akárcsak a tüdőét. A dohányosoknál gyakoribb a gyomorfekély.

Igyunk kevesebb alkoholt!

Az alkoholfogyasztás csökkentése is nagyon fontos, ha nem akarunk gyomorfekélyt - a legjobb egészségügyi szempontból az lenne, ha egyáltalán nem fogyasztanánk alkoholt. Az ital irritálja a nyálkahártyát, miközben serkenti a gyomorsav termelődését - ez a kombináció pedig egyenes út a fekélyek kialakulásához.

Kerüljük a túl zsíros ételeket!

A rendszeres túlevés, illetve a nagy mennyiségű zsíros fogás fogyasztása szintén kedvez a fekélyek kialakulásának. Együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt, és kerüljük a zsíros, illetve az olajban sült ételeket, amelyek nemcsak a gyomorfekély, hanem számos egyéb betegség kialakulásának kockázatát is jelentősen megnövelik.

Forrás: care2.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: