A gyomorfertőzések következménye

Talán nem is sejtenénk, de a bélfertőzések egészségkárosító hatásaival a néhány napig tartó panaszok elmúltával is számolnunk kell. A fertőzések roncsolják a bélflóra összetételét, így testünk védekező mechanizmusa is komoly sebet kap.

Ügyeljünk az étkezéseink körülményeire

Bár az utóbbi időben a nemzetközi előírásoknak megfelelően sokat javult az élelmiszerbiztonság hazai állapota, időről-időre mégis ételmérgezési botrányok borzolják a kedélyeket. Az esetek legtöbbjénél egyértelműen kimutatható az emberi mulasztás, és valóban: a felelőtlenséget, a kényelmet és az odafigyelés hiányát semmiféle szabályozás sem zárhatja ki. Persze, nálunk a helyzet e tekintetben is sokkal jobb, mint a világ legnagyobb részén, ám a gyomorfertőzés kockázatát még így sem zárhatjuk ki teljesen.

Néhány alapvető óvintézkedés bevezetésével számos kockázatot kizárhatunk, és jelentős összegeket spórolhatunk meg az egészségbiztosítónak. A fülünkbe csenghetnek szüleink gyerekkorunkban gyakran hallott intelmei: ételt csak olyan helyen vegyünk, amelyben megbízhatunk! Igen ám, csakhogy nehéz eldönteni, melyik források számítanak kockázatmentesnek, és az intézkedések foghíjas betartása miatt sokszor éppen a gyanúnk fölött álló ellátókban kell csalatkoznunk. Persze nem lehet állandóan attól rettegni, hogy nem káros-e az, amit éppen megeszünk. Erre nincs is szükség, hiszen a helyett, hogy az intuíciónkra hagyatkoznánk, elég néhány alapvető irányelvhez tartani magunkat. A többiről amúgy sem tehetünk. Nyáron nem tanácsos például tömegétkeztetésben tejet és tojást tartalmazó ételeket rendelni. Egyébként is érdemes ételeinket kipróbált, szigorú mércék szerint tevékenykedő forrásokból beszereznünk. A problémák azonban, leggyakrabban nem a megszokott körülmények között kezdődnek.

Csökken a szervezet immuntevékenysége

Külföldi nyaralásaink előtt aggódó ismerőseink gyakran figyelmeztetnek bennünket, hogy étkezéseinkre csak a bizalmunkra okot adó helyeken kerítsünk sort. Ha olyan országokba utazunk, ahol a miénktől eltérő gasztronómiai kultúra és higiéniai viszonyok jellemzőek, általában az utazási iroda alkalmazottai is felhívják a figyelmünket a körültekintő óvatosság szükségességére. Az éttermek, büfék konyhájába azonban bajosan kukkanthatunk mindig be, a felkínált ételt pedig néhol komoly illetlenség visszautasítani. Egy makacs gyomorfertőzés viszont nem csak a nyaralás máskülönben édes pillanatait tudja megkeseríteni.

A megfelelő emésztésért, és a szervezet méregtelenítő tevékenységéért jórészt a bélflóra felel. A bélflórában található több száz baktériumfaj ezen kívül megakadályozza a gyulladáskeltő baktériumok megtelepedését, és összehangolt munkájával az immuntevékenységet is segíti. A gyomorfertőzések sajnos jelentősen károsítják a bélflóra összetételét, és a néhány napos kellemetlenségek mellett hosszú távra is kiható, komoly problémákat eredményeznek. A nem kielégítő emésztés és a csökkent immuntevékenység pedig veszélyes betegségek megjelenését okozhatja.

A bélflóra egészsége könnyen helyreállítható

Fontos tehát - még az enyhébbnek tűnő bélfertőzések után is - a bélflóra egészségét helyreállítani. Ez megtörténhet célratörő, de mellékhatásokkal járó gyógyszerekkel, de szelídebb, természetes eljárásokkal is. Élőflórás joghurtokkal igen jó eredményt érhetünk el, de a teljes gyógyuláshoz ez a módszer rendszerint nem elegendő. Megbízható, mégis hatékony megoldást a probiotikus készítményektől remélhetünk. A probiotikumok kizárólag természetes összetevőket, baktériumokat, mikroorganizmusokat tartalmaznak, amelyeket fogyasztásukkal a béltraktusba telepítünk, hogy újra elindítsuk a bélflóra hatékony működését. Probiotikumok használatával gyorsan és kényelmesen visszaállítható a sérült bélflóra egyensúlya.

Gyomorfertőzések után ne bízzuk a gyógyulást a véletlenre, a természetes módszer ilyenkor is segít!

A bélflóra egészségével kapcsolatos további információkat a www.belsoegyensuly.hu internetes oldalon talál!

A sanofi-aventis Normaflore nevű készítménye hatékonyan, mégis szelíden, mellékhatások nélkül állítja vissza a bélflóra egyensúlyát. Helyreállítja az emésztést, szabályozza a bél baktériumflóráját, fokozza a szervezet természetes ellenálló képességét. Fő összetevője a Bacillus clausii, a bél normál flórájában is megtalálható spóraképző baktérium. Ellenáll a gyomorsavnak és az emésztőenzimeknek, így élve képes eljutni a bélrendszer alsóbb részébe is, hogy mindenhol kifejthesse áldásos hatását. A Bacillus clausii gátolja a kórokozó mikroorganizmusok szaporodását, és támogatja a hasznos baktériumok elterjedését. A leggyakrabban használt antibiotikumok sem csökkentik eredményességét, ezért a panaszok megelőzése céljából már az antibiotikumos kúra során is szedhető.
A Normaflore kizárólag természetes anyagokat tartalmaz. Problémamentesen alkalmazható csecsemők és kisgyermekek kezelésére is.
Már egyetlen 5-7 napos kúra is elég flóra egészségének helyreállításához.
(x)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső