Romlott az amerikai diákok tudása a járvány miatt

Egy friss felmérés szerint több tantárgyból is évről évre rosszabbul teljesítenek a diákok az Egyesült Államokban. Az oktatási miniszter szerint ebből is látszik, hogy milyen nagy hatása volt a pandémiának a tanulási képességekre.

Romlott a 8. osztályos amerikai diákok tudásszintje történelem és állampolgársági ismeret tantárgyakból - derül az amerikai országos tanulmányi felmérés 2022-es adataiból.    

Az amerikai Országos Oktatásstatisztikai Központ (National Center for Education Statistics) által rendszeresen elvégzett kutatás alapján a diákok tudásszintje 2014 óta fokozatosan csökken. A 2022-es összesített eredmény a 0-500 közötti skálán 258 pont volt tavaly, szemben a 2018-ban elért 263-mal. A tudásszintet illetően a 8. osztályosok csupán 14 százaléka minősül "jártasnak" a történelemben. 40 százalék csupán alapfokú, vagy az alatti tudással rendelkezik, ami 2018-hoz képest is 6 százalékpontos romlás.      

Az állampolgári ismereteket tekintve a 8. osztályos gyerekek 22 százaléka érte el a kívánt jártasságot az Országos Tudásfejlesztési Értékelés (National Assessment of Educational Progress) 2022-es kutatása alapján. 

Több tantárgy terén is romlott az amerikai tanulók tudása. Fotó: Getty Images.
Több tantárgy terén is romlott az amerikai tanulók tudása. Fotó: Getty Images.

Peggy G. Carr, az oktatásstatisztikai központ vezetője az egész ország szempontjából aggasztónak mondta a felmérés eredményeit. Szerinte a diákok közül túlságosan sokan vannak, akik küszködnek azzal, hogy megértsék és el tudják magyarázni az amerikai kormányzat működésének alapjait, a polgári részvétel jelentőségét, valamint bizonyos események történelmi jelentőségét. Az ország önigazgatása pedig attól függ, hogy az iskolából kikerülők képesek-e teljes mértékben átlátni az állampolgársággal járó jogokat és kötelességeket.

Az eredményekre Miguel Cardona oktatási miniszter úgy reagált, hogy azok megmutatják a járvány mélyreható hatását a diákok tanulási képességeire. A politika szereplőihez fordulva úgy fogalmazott, hogy most nincs itt az ideje az oktatásfinanszírozás "kétszámjegyű" visszavágásának, ahogy annak sem, hogy korlátozzák a gyerekek mit tanuljanak történelemből és polgári ismeretek tantárgyból.    

Egy tavaly őszi felmérés szerint a 9 éves diákoknál is gond van: az eredmények a matematikai és olvasási készségek drámai romlását, több évtizede nem látott visszaesését mutatták.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +10 °C

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. A légkörben tapasztalt melegedést melegfronti hatások kísérhetik, ami rossz hír a frontérzékenyek számára.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra