Életérzésünk rákfenéje a lelki kiégettség

Bár a lelki kiégettség jelensége egyidős az emberiséggel, kétségtelen, hogy napjainkra népbetegséggé vált. Olyan betegséggé, mely megfoszt bennünket az öröm érzésétől, kettétöri karrierünket, súlyosan rontja életminőségünket.

Ádám vívódása

A BOS a pszichológia és pszichiátria tudományának igen divatos témájává nőtte ki magát. A BOS ugyanis a folyamatos lelki tehernek ("stressznek") kitett emberek, főként menedzserek, egészségügyi dolgozók, harcoló katonák, stb. népbetegségévé vált. Mégse gondolja senki, hogy a BOS a modern világ sajátja. Már Krisztus is felhívja a figyelmet a BOS veszélyére, tanítványait, gyülekezeteit a társadalom és a másik ember iránti felelősség viselésére tanítja. Madách Imre világhírű drámájában, Az ember tragédiájában Ádámot is eléri a kiégettség. Miután felébred látomásaiból, rádöbben az élettel járó küzdelem értelmetlenségére és a szikla szélére áll. Ám egy hang megmenti:

"Tudom, fel fog mosolygni arcod,
Ha megsugom. De jőj hát közelebb:
Anyának érzem, óh, Ádám, magam."


Az élettel járó küzdelem értelmetlenségének téveszméje maga a burn-out-szindróma. A lelki kiégettség hosszú folyamat eredménye, melynek élettanáról A stressz: életmentő és gyilkos című írásunkban szólunk.

A legrombolóbb munkahelyi ártalom

A modern üzleti élet erős versenyhelyzetre, fizikai-lelki odaadásra és pénzszerzési kényszerre ítéli a fejlett világ embereinek jelentős részét. A vállalatokra a tulajdonosok, a vezérigazgatóra a tulajdonosokat képviselő igazgatóság, ő pedig a beosztottjaira gyakorol egyre fokozódó nyomást az egyre becsvágyóbb eredmények elérése érdekében. Mindez folyamatos stresszt jelent a modern vállalat szinte valamennyi dolgozója számára. Hollandiai felmérések szerint a folyamatos stressz a munkahelyi betegségek közül a leggyakoribb és legrombolóbb. A Holland Központi Statisztikai Intézet adatai szerint a holland lakosság 60%-a szenved a munkahelyi stressztől. Ezek mintegy harmada válik idővel munkaképtelenné. Ez évente kb. 6 milliárd guldennel (ma ennek megfelelő euróval) terheli meg a holland nemzetgazdaságot. Jó okunk van feltételezni, hogy a munkahelyi stressz Közép- és Kelet Európában ennél is nagyobb károkat okoz a jóval törékenyebb nemzetgazdaságoknak és a jóval kiszolgáltatottabb dolgozóknak.

Hamvadó energiák

A BOS fogalmát dr. Herbert J. Freudenberg amerikai pszichiáter vezette be 1972-ben. Eredeti meglátása szerint "a burn-out nem azonos a depresszióval vagy mentális összeroppanással. Ez egy bonyolult folyamat, mely során az egyént fokozatosan megbénítja a szellemi kimerültség, és az összes energiája elvész" (Volkskrant, 1989). Maslach és Leiter szerint (1998) a kiégettség akkor következik be, amikor a lelki energia, az odaadó hozzáállás és a hatékonyság kimerültséggé, cinizmussá és elégtelen teljesítőképességgé hamvad. A burnout nem a munkahelyi stressz szinonimája, de a tartós stressz minden bizonnyal a kiégettség talán legfontosabb kórokozója.
Mivel a BOS egy hosszú folyamat eredménye, nem lehet egyik napról a másikra meggyógyítani sem. A gyógyulás folyamata csaknem olyan hosszú, mint a betegséghez vezető út.

Okok és tünetek

A BOS részben környezeti (tartós és fojtogató stressz) részben a személy örökletes, illetve szerzett problémakezelő stratégiáinak, tehát részben környezeti, részben a személyiség csak reá jellemző reakcióinak következménye.
A BOS, akárcsak a depresszió, mindenkinél kiváltható. Az a küszöbérték, ami felett a stressz depressziót okoz, genetikailag meghatározott. A BOS tünetei viszont, ellentétben a depresszióval, erősen személyiségfüggők, mint ahogy ugyanarra az ingerre is különbözőképpen (sírással, dühöngéssel, agresszióval, stb.) válaszolnak az emberek. A BOS tünetei öt csoportra sorolhatók:
  1. Pszichológiai zavarok
  2. Testi jelenségek
  3. Viselkedési problémák
  4. Társasági anomáliák
  5. Hozzáállási rendellenességek
Pszichológiai zavarok: Jellemző a depresszió, harag, frusztráció, koncentráló képesség gyengesége, nyugtalanság. A szakemberek ezeket a tüneteket önértékelési zavarokra vezetik vissza, melyek lényege, hogy a beteg saját maga becsüli le saját képességeit és teljesítményét.
A testi tünetek csoportosítása: (1) Jellegtelen tünetek csoportja: fejfájás, hányinger, izomfájdalmak, idült fáradtság. (2) Ide sorolható a pszichoszomatikus betegségek csoportja: a peptikus fekélybetegség, a gyomor-bélműködési panaszok, a szívműködési zavarok. (3) Az élettani stressz reakciót a gyors szívverés és légzés, magas vérnyomás, magas vérkoleszterin jelzi.
Viselkedési problémák: Ide sorolható a mértéktelen dohányzás, alkohol-, kávé-, gyógyszerfogyasztás, de a csökkent munkahelyi teljesítmény és a gyakori hiányzás is.
Társasági anomáliák: Többnyire a munkahelyen nyilvánulnak meg. A kiégett ember nem vesz részt a munkahelye társadalmi életében, izolálja magát a külvilágtól. Cinizmusa ellenreakciót vált ki a környezetéből, amely a fizikális és lelki elszigeteltségét még inkább fokozza.
Hozzáállási rendellenességek: A beteg jellemvonásai a negatív hozzáállás, cinizmus, pesszimizmus. Jellemző, hogy a beteg rögtön azt kutatja, mit miért nem lehet megcsinálni. Sohasem kezdeményez, társadalmi munkára nem vállalkozik.
Szervezeti okok és tünetek: Kialakulásában a vállalati struktúra és az egyén ezen belüli szerepe is rendkívül fontos lehet. Például a túlzott megterhelés, önálló döntéshozatali jog hiánya, a jelentős teljesítmények el nem ismerése, a nem megfelelő vállalatvezetési stílus, a visszajelzés hiánya, kizárás a döntéshozatalból, stb., mind olyan jelenség, mely oka és következménye is lehet a kiégésnek. A szervezeti okok felszámolása a menedzsment felelőssége.

Mindenáron megfelelni?

A BOS főként a magasan képzett 30-40 év alattiak betegsége. Ez részben azzal magyarázható, hogy a munkahellyel szemben támasztott elvárásaik nem felelnek meg a vállalati ranglétrán "megengedett" helyüknek. Egy felmérés szerint a 24-34 év közötti foglalkoztatottak 62%-ánál mutatható ki enyhébb-súlyosabb fokú BOS. Náluk a tanulásba és a munkába fektetett energia elismerése időben késik. A "melegszívű és együttérző" egyének a legsérülékenyebbek (Carl Gustav Jung).
A BOS nőknél gyakoribb, mert egyszerre több társadalmi elvárásnak kell megfelelniük, mint a férfiaknak. Ezt (is) az emancipáció vadhajtásának kell tekintenünk. A BOS-nak fokozottabb mértékben kitett fiatal, ambiciózus, jelentős munkaerő-értéket képviselő egyéneknek, prevencióként, meg kell tanulniuk NEMET mondani az irracionális elvárásokra.

Emberi és gazdasági következmények

A fenti adatokból nyilvánvaló, hogy a magasan képzett, becsvágyó és szorgalmas fiatalokat fenyegeti elsősorban a BOS. Az is bizonyos, hogy ezektől az egyénektől várható el a legjelentősebb teljesítmény, akár a nemzetgazdaságokban, akár a világgazdaság viszonylatában.
A kiégettségben szenvedők csökkent teljesítőképessége, gyakori hiányzása jelentős költségeket igényel a vállalatoktól a termelékenység fenntartása érdekében. A csökkenő termelékenység újabb és újabb alkalmazottak felvételét teszi szükségessé, mely tovább csökkenti a vállalatok nyereségét, ezáltal fokozódik a dolgozókra (közöttük a már betegekre) nehezedő teljesítménykényszer. Nyilvánvaló, hogy mind a vállalat, mind a társadalom, mind az egyén érdeke azt kívánja, hogy a hangsúly a BOS megelőzésére helyeződjék. A megelőzés lényege az emberközpontú vezetés, mely lehetővé teszi a tehetségek gyors kibontakozását, elismeri a teljesítményt, megfelelően motiválja a dolgozókat, számukra megfelelő önállóságot, szociális támogatást és elismerést biztosít.
Sajnos a "feltörekvő demokráciákba" betört működő tőke ma még másként viselkedik. Következménye a BOS gyakoriságának fokozódása, mely az egyén életét ellehetetleníti, megrokkantja, súlyos terhet róva ezzel az egészségügy finanszírozására, és egyéni tragédiák sorozatát váltja ki a középkorúak egyre gyakoribb megbetegedésén és halálán keresztül. Olaj a tűzre sok multinacionális vállalat cinikus hozzáállása, miszerint "ha valakinek nem tetszik, lehet más munkát keresni..."

Forrás:
www.friedsocialworker.com/Articles/genburnoutarticles.htm
www.corporatetraining.co.za/news3.htm
www.wrongdiagnosis.com
www.emedicine.com
www.psychology.com
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+15, +22 °C
Minimum:
+6, +11 °C

Hazánkban hétfon délelőtt tovább csökken a felhőzet, napos időre készülhetünk.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag