Tartson kutyát, ha autista van a családban!

A csemete és a házi kedvenc közötti kötelék hídként szolgálhat a másokkal való kapcsolatteremtésben - derül ki egy friss kutatásból, amely a "feltétel nélküli" szeretet jelentőségét hangsúlyozza az autizmus kezelésében.

Az egyesült államokbeli Missouri Egyetem szakértői 70 autista gyermeket nevelő szülőt vontak be az interjús vizsgálatba. Az eredmények alapján csaknem kétharmaduknál volt kutya, s az ide tartozó szülők 94 százaléka szoros kötelékről számolt be a kicsi és a négylábú barát között.

"Az autizmus spektrumzavarral élő gyerekeknek gyakran nehézséget jelent a másokkal való interakció, ami akadályozza a baráti kapcsolatok kialakítását" - fogalmazott Gretchen Carlisle, az intézmény Ember-Állat Interakciós Kutatóközpontjának munkatársa.

"Az autista csemeték számára különösen hasznos lehet a kutyák közelsége, ami feltétel és ítélkezés nélküli szeretetet, illetve társaságot biztosít" - tette hozzá a szakértő.

A kutyatartás előnyei közé tartozik a társaság megléte, a stressz csökkenése, valamint a felelősségtudat fejlesztése a című szakfolyóirat legújabb számában megjelent tanulmány szerint.

A család kutyája segíthet az autista gyerekeken (Fotó: Europress)

A kutatásban résztvevő szülők közül sokan elárulták, hogy azért döntöttek a kutyatartás mellett, mert úgy vélték, ezzel segíthetnek a gyermeküknek.

"A kutyák a társasági élet megolajozóiként működnek az kutyaválasztás során, hogy jó párost alkothassanak.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: