Gyógyszerek pszichés betegségek kezelésére

Gyakran pszichoterápiával is hatékonyan lehet kezelni a pszichés zavarokat, olykor azonban szükség van különböző gyógyszerek alkalmazására. A szakember szerint ilyen esetekben rendkívül fontos, hogy a kezelőorvostól tájékozódjunk az adott készítményről.

Miként hat a pszichoterápia, mikor javasolt ez a kezelési módszer? Részletek itt.

Az antidepresszívumoktól az altatószereken át az antipszichotikumokig számos gyógyszercsoport áll a pszichiáterek rendelkezésére pácienseik panaszainak kezelésében. A betegek számára ijesztő lehet, amikor szembesülnek ezekkel a készítményekkel, különösen akkor, ha az internet kevésbé megbízható oldalairól szerzik be az azokkal kapcsolatos legalapvetőbb információkat. Nem szabad azonban megrettenni, mert általában közel sem annyira súlyos helyzet, mint ahogy azt e szerek nevének csengése sugallja.

A pszichés zavarok kezelése olykor gyógyszerek alkalmazását is megköveteli
A pszichés zavarok kezelése olykor gyógyszerek alkalmazását is megköveteli

"A lelki problémák hátterében is kisebb-nagyobb mértékben biokémiai testi folyamatok állnak, amelyeket gyógyszerekkel és pszichoterápiával közösen lehet korrigálni" - szögezte le dr. Gonda Xénia klinikai szakpszichológus. A szakember a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat foglalja össze az alábbi videóban.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)