Megbízhatunk abban, aki egyszer megcsalt?

Annak ellenére, hogy a mondás szerint a hűtlen félben nem szabad ismét megbízni, mert amit egyszer megtett, megteszi újra, egy friss cikk szerint ez nem feltétlenül igaz.

Az oldal szakértője, Leslie Becker-Phelps író-pszichológus szerint ha ezt elfogadjuk (vagyis hogy aki félrelépett, nem feltétlenül fogja ezt újra megtenni), akkor az alábbi két, elég logikus kérdéssel szembesülünk: honnan tudhatom, hogy nem leszek újra felszarvazva, és hogyan bízzam újra a partneremben?

Flörtök, kalandok, megcsalás: hol a határ? Egy elismerő pillantás, kedves szavak, egy véletlen érintés, egy pajkos összemosolygás. Ártatlan flört, vagy egy új kapcsolat kezdete? Mi az, ami még belefér egy házasságba? Maradjunk, vagy menjünk, ha az új érzés többet jelent, mint az otthon biztonsága? Kattintson a részletekért!

Megbízhatunk abban, aki már megcsalt?

A válaszokat érdemes a párkapcsolatban elmélyedve keresni. Ugyanis ha az egyik partner félrelép, akkor a kapcsolattal valami nem stimmel, aminek általában vannak jelei.

Ha visszagondolunk az elmúlt hetekre, hónapokra, lehet olyan érzésünk, hogy nem úgy mentek a dolgok, ahogy szerettük volna. Talán több volt a veszekedés , vagy nagyobb lett a csend... de az is lehet, hogy a párkapcsolat nem romlott meg, csak kicsit kevésbé kötődtünk egymáshoz, mint korábban. Legyen bármi is a helyzet, lényeg, hogy sokaknak feltűnik, ha valami megváltozott. És ez a változás mélyebben gyökerező problémát is takarhat.

Aki egyszer megcsalt, az megteszi újra?
Aki egyszer megcsalt, megteszi-e újra?

"Valahányszor olyan párokkal dolgozom együtt, akiknek a kapcsolatában hűtlenség történt, a központi probléma legtöbb esetben az árulás és a bizalomvesztés " - írja a szakértő, hozzátéve, hogy a párok nehezen értik meg és érzik át, min mehet keresztül a másik, és nem is tudnak újra kötődni. A megcsalt félnek érthető módon nagyon nehéz felülemelkednie a fájdalmán és azon, hogy elárulták, de idővel meg kell tanulnia újra bízni a partnerében.

Ez a bizalom viszont csak akkor térhet vissza, ha úgy érezzük, párunk "teljesen ott van" velünk. Éreznünk kell, és a szívünk mellett az eszünknek is azt kell súgnia, hogy a társunk is elkötelezte magát a kapcsolatunk megmentése mellett. A terápia sikeréért a szakértő szerint mindkét félnek erőfeszítéseket kell tennie. A hűtlen félnek felelősséget kell vállalnia a tetteiért, és támogatóan kell viselkednie, ha a megcsalt partner kimutatja fájdalmát, dühét vagy bármilyen más érzelmet, amely a lelkében dúl.

Lesznek időszakok, amikor a hűtlen fél siettetné a megbántott szív gyógyulását, és kicsit gyorsabban erősítené újra a kapcsolatot, mint amire a megcsalt fél képes. A szakértő szerint fontos, hogy senki ne siettesse a másikat, ugyanakkor tudjanak beszélni egymással.

Ha például a megbántott fél úgy érezné, hogy párja ismét félrelép, akkor fontos ennek tisztázása. A pszichológus szerint kulcsfontosságú az őszinteség, a kétségeink feltárása, illetve támogatás és megerősítés kérése a párunktól, hogy nem kell aggódnunk egy újabb megcsalás miatt. Így - rengeteg idő és közös erőfeszítés hatására - visszanyerhetjük az elvesztett bizalmat, és sokat javíthatunk kapcsolatunkon.

Forrás: WebMD

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22 °C
Minimum: +10 °C

A napos időt fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg, csapadék nem várható. Az északi szél estig még többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő. Hidegfront érkezett, de jelentős időjárásváltozást nem hozott.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra