Koronavírus: ez az előnye, ha most ismerkedünk

Bár a koronavírus-járvány jelentős próbatétel elé állítja a párkapcsolatokat, ha most kezd bimbózni egy szerelem, annak a szakértő szerint akár előnyei is lehetnek.

A pandémia életünk számtalan területét felbolygatta, hatására változtak az emberi kapcsolataink, és alakultak érzelmeink, gondolataink. Nagy Erika párválasztási és párkapcsolati tanácsadó úgy nyilatkozott a Népszavának, hogy most magunkba vagyunk zárva, egyedül maradtunk a kérdéseinkkel, a kétségeinkkel, megváltoznak a prioritásaink. Kiderülhetett, hogy az emberi kapcsolataink, az érzelmi életünk egyáltalán nem magától értetődő. Több hét elteltével pedig azt is érezhetjük, ha ezek rendben vannak, könnyebben küzdünk meg a külvilág veszélyeivel is.

Koronavírus: randevúzzunk otthon A koronavírus-járvány idején sem kell lemondanunk a romantikus randevúkról. Mutatjuk a legjobb tippeket.

A szakember arról is beszélt, a jelenlegi helyzet a nehézségeken túl lehetőségeket is teremt. Van idő elgondolkozni, megismerni, felépíteni és felkészíteni magunkat a vírus utáni életre, akár egy párkapcsolat kialakítására, arra, hogy jól válasszunk. A tervek, célok, az irány kijelöléséhez, majd pedig a megfelelő társ megtalálásához akár segítséget is lehet kérni.

A koronavírus-járvány lehetőséget teremt arra, hogy jobban megismerjük leendő párunkat.
A koronavírus-járvány lehetőséget teremt arra, hogy jobban megismerjük leendő párunkat.

Lerohanás helyett ismerkedés

A bezártság, izoláltság miatt rosszabbul viselik most a magányt az emberek, így sokan regisztrálnak online társkeresőkre. Nagy Erika azonban azt tanácsolja, megfelelő tudatossággal, elővigyázatossággal és szűréssel működjünk ezeken az oldalakon. Egyrészt sok a szélhámos, másrészt nagy a csalódás esélye. Olyan jelölttel érdemes foglalkozni, akinél azt érezzük, érdemes elmélyíteni a kommunikációt. Az "ideális" és az "igazi" hajszolása helyett jobb, ha a divatos szóval: fenntartható, azaz hosszú távon is biztonsággal kiegyensúlyozottan működő kapcsolat kialakítása a cél. Ezt ugyan "melósabb" felépíteni, de értékesebbé teszi egyébként nemcsak a pár-, de a baráti kapcsolatokat is.

A szakember szerint kifejezetten hasznos, hogy egyelőre élőben nem lehet egymást látni, mert lerohanás helyett így marad idő igazán ismerkedni. "A járvány lelassítja, visszahozza a régebbi idők normális tempóját, lehetőséget ad felfedezni a másik ember személyiségét, lényét" - hangsúlyozta Nagy Erika.

Csökkenhet az árkülönbség Budapest és vidék között - így változtatta meg a lakáspiacot a járvány. Részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció