Ezért nehéz szingli férfinak lenni

A legtöbb ember nem szeret egyedülálló lenni, de a brit Mintel egy korábbi felmérése szerint egyeseket különösen érzékenyen érint ez az állapot.

A 2017-es kutatás eredményei szerint a szingli nők 61 százaléka teljesnek érzi az életét, illetve saját magát akkor is, ha egyedül van. A férfiak közül viszont jóval kevesebben éreznek ugyanígy - csupán 49 százalékuk mondta, hogy teljesnek érzi az életét vagy saját magát pár nélkül. A felmérésből az is kiderült, hogy a szingli férfiak többet is próbálkoznak társkereséssel, mint a szingli nők. A megkérdezett nők 75 százaléka állította, hogy a megkérdezése előtti egy évben nem is fektetett különösebb energiákat abba, hogy társra találjon, míg a férfiaknál ez a szám 65 százalék volt. Az adatok tehát azt mutatják, hogy a férfiak nemcsak nehezebben viselik az egyedüllétet, de aktívabban is próbálkoznak, hogy megszüntessék az állapotot.

A férfiak nehezebben viselik az egyedüllétet
A férfiak nehezebben viselik az egyedüllétet

Mindenki, aki esett már túl csúnya szakításon, pláne hosszabb kapcsolat után jól tudja, hogy milyen nehéz újra egyedülállónak lenni. A megváltozott életkörülményekhez nehéz alkalmazkodni, főleg, ha azt látjuk, hogy expárunk túllépett a történteken, és boldogan éli világát - esetleg már valaki mással. Hogy a férfiak nehezebben viselik az ilyen helyzeteket, szakértők szerint többek között az az oka, hogy nagyobb társadalmi nyomás nehezedik rájuk azzal kapcsolatban, hogy elrejtsék, elnyomják a szomorúságukat és a negatív érzelmeiket.

Hajlamosak vagyunk úgy hinni, hogy a hosszú ideje együtt élő párok kapcsolata minden bizonnyal harmonikus. Pedig nagyon sokan úgy élnek mérgező kapcsolatban, hogy még saját maguk sem tudnak róla. Részletekért kattintson !

"A fiúk nem sírnak" - közhely például remekül bemutatja, hogy az általános felfogás szerint az igazi férfiak kemények, és nem beszélnek az érzéseikről, nem "hisztiznek". Pedig a dolgok kibeszélése a családdal vagy a barátokkal sokat segíthet. A nők sokkal gyakrabban élnek ezzel a lehetőséggel, éppen ezért több segítségük van, hogy megbirkózzanak a veszteséggel és a szomorúsággal. A nők általában jobbak egymás érzelmi támogatásában, az érzések megosztásában, és empatikusabban állnak egymás problémáihoz. Ezzel sok terhet vesznek le egymás válláról, és a szingliséggel sem magányosan birkóznak meg, ellentétben a férfiakkal, akik közül még mindig nagyon kevesen osztják meg érzéseiket másokkal.

Ha mégis megnyílnak valakinek bizonyos dolgokkal kapcsolatban, akkor leginkább a párjuknak - egyedülállóként azonban ezt a "hátországot" is elveszítik. Éppen ezért a szingliség nehézségeit jó részük nehezebben viseli, mint a nők - még ha sokkal kevesebbet beszélnek is róla.

Forrás: menshealth.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: