A gyerekes párok kevesebbet randiznak

Tízből három szülő már nem is emlékszik, mikor volt utoljára valahol kettesben a párjával.

Sokszor hallottuk már, hogy a gyerekek érkezésével átalakul a párkapcsolat. Ezt az elméletet támasztják alá egy nemrég készült amerikai felmérés eredményei is, amelyet 5-18 éves gyerekek szülei töltöttek ki. A válaszokból kiderült, hogy az apák és anyák átlagosan több mint három éve voltak utoljára közös programon csak kettesben, tízből hárman pedig már az idejét sem tudják, mikor sikerült a párjukkal eljutni egy randevúra. A szülők többsége azonban több kettesben töltött pillanatra vágyik: 81 százalékuk szeretné a jövőben növelni az édeskettes találkozók gyakoriságát.

gyerekvállalás, párkapcsolat, kettesben töltött idő, minőségi idő, anyák, apák, szülők, rendevú
Tízből három szülő már nem is emlékszik, mikor randizott utoljára a párjával. Fotó: Getty Images

Ez hiányzik a szülőknek a legjobban

Mivel ronthatunk el egy randit? A válaszért kattintson ide!

A felmérésben arra is kíváncsiak voltak, hogy mi hiányzik a szülőknek a legjobban abból az időszakból, amikor még nem voltak gyerekeik. A válaszadók többsége a párjával töltött minőségi időt emelte ki és a randevúzást emelte ki. De sokan vágynak vissza korábbi életükbe azért is, mert akkor kevesebb felelősség volt a vállukon, többet szexeltek és reggelente tovább alhattak.

Boldoggá tesz a gyerekvállalás

Ennek ellenére a válaszadók azt sem állítják, hogy a gyerekvállalással rossz döntést hoztak volna vagy tönkrement volna az életük. Épp ellenkezőleg: 77 százalékuk azt vallja, hogy boldogabb és teljesebb életet él, mint korábban. Az alanyok 44 százaléka kimondottan várja a hétköznapokon, hogy hazaérve vacsorát készíthessen a családjának, de egyesek az altatási időt vagy az esti mese olvasását élvezik a leginkább. A válaszadók több mint harmada azt várja a legjobban az estékben, hogy megszeretgethesse a gyerekeit, de ugyanennyien várják a párjukkal való esti összebújást is.

A Valentin nap is más

A gyerekes családok egyébként a Valentin-napot is másképp ünneplik. A megkérdezettek 79 százaléka azt nyilatkozta, szívesebben tölti együtt egész családjával ezt a napot, 66 százalék pedig inkább a gyerekeivel, mint a kedvesével lenne ebben az időszakban. A családi Valentin-programok közül a fürdő, a vacsora és a múzeum, míg a páros programok közül a közös masszázs és a romantikus vacsora a legnépszerűbb.

Forrás: nypost.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +12 °C

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de a Dunántúl délnyugati részein és az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Ami az orvosmeteorológiai helyzetet illeti, fronthatással ezúttal nem kell számolni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra