Tömegesen égnek ki a munkavállalók

A gazdasági bizonytalanság, az elbocsátástól való félelem és a home office megnyirbálása megtette a hatását: az irodai munkát végzők több mint 40 százaléka érzi magát kiégettnek, ami rosszabb arány, mint a járvány időszakában volt.

A Future Forum kutatói szerint elsősorban a nők és a fiatalabb munkavállalók számoltak be arról, hogy problémákkal küzdenek. A globális hatások és a gazdasági nehézségek mellett regionális fejlemények is táplálják a munkavállalók kiégését – írja a Világgazdaság. A burnout jelenséghez nyilvánvalóan az Egyesült Királyságot megbénító sztrájkoknak is közük lehet. A munkabeszüntetésekkel a szakszervezetek tiltakoztak a szerintük csekély fizetésemelések ellen.

burn out, kiégés, sztrájk, home office
Akik a járvány ideje alatt kisebb szabadságot kaptak a munkavégzés helyére, idejére vonatkozóan, azoknál a munkavállalóknál most jóval nagyobb arányban jelentkeznek a kiégés tünetei. Fotó. Getty Images

A japán kormány is felismerte a helyzetet, és arra kérte az ottani cégeket, hogy segítsenek munkavállalóiknak megbirkózni az 1981 óta tapasztalható legmagasabb inflációval. Franciaországban szintén sztrájkhullám tombol: az állampolgárok az utcára vonulnak, tiltakoznak  a kormány nyugdíjemelésre vonatkozó terve ellen. Az elképzelés szerint a mostani 62-ről 64 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt, de támogatnák az otthoni munkavégzés lehetőségét. A Future Forum felmérésének egyik tanulsága, hogy azok a munkavállalók, akik a járvány alatt nagyobb szabadságot kaptak a munkavégzés helyére, idejére vonatkozóan most boldogabbak, produktívabbak, és esetükben kevésbé valószínű, hogy felmondanak.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +17 °C

Általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csupán délnyugaton lehet időnként több a felhő. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő. Ma átmenetileg frontmentes idő várható, holnap ugyanakkor érkezik az újabb front az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra