Kiderült, melyek lesznek a szombati munkanapok jövőre

Megjelent a kormány honlapján az a rendelettervezet, amelyből kiderül, hogy a 2024-es évben várhatóan hogyan alakul majd a munkaszüneti napok körüli munkarend.

A Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter által jegyzett rendelet a munkaidő-beosztás 2024-re vonatkozó változtatásait tartalmazza. A rendelet hatálya minden munkáltatóra, illetve az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra kiterjed. A munkaszüneti napok körüli – a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó – munkarend tehát a következőképpen alakulhat.

Az államalapítás ünnepe kapcsán:

  • 2024. augusztus 3., szombat – munkanap
  • 2024. augusztus 19., hétfő – pihenőnap

Karácsonykor:

  • 2024. december 7., szombat – munkanap
  • 2024. december 24., kedd – pihenőnap
  • 2024. december 14., szombat munkanap
  • 2024. december 27., péntek pihenőnap

A rendelettervezetre társadalmi egyeztetés keretében 2023. június 3-ig várja az észrevételeket a kormány a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail-címen.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Délelőtt az ország keleti harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatar kialakulása sem kizárt. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Az előrejelzések szerint a szerdai napot kettős fronthatás dominálja majd.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra