Így hat a férfira, ha a nő többet keres

Fokozott stresszt okoz a férfiaknak, ha nem ők a fő kenyérkeresők - derült ki egy új tanulmányból.

Manapság már nem meglepő, ha egy nő ugyanannyi jövedelemmel rendelkezik, vagy akár még valamivel többet is visz haza, mint a párja. A férfiakat viszont zavarja, ha nem ők a fő kenyérkeresők: egy friss kutatás eredményei szerint ez komoly stresszt jelent az erősebbik nem képviselői számára.

fizetés, jövedelem, pénz, férfiak és nők, stressz
Nem jó a férfiaknak, ha túl sokat keres a nő. Fotó: iStock

Mennyit keressen a nő?

A férfiak akkor szoronganak a leginkább, ha csak nekik van bevételük a családban - vagyis rájuk hárul minden számla fizetése és az étel előteremtése. Azonban akkor is jelentős mennyiségű stressz éri őket, ha a feleségük többet keres náluk - állapította meg dr. Joanna Syrda közgazdász, aki 15 év alatt több mint 6 ezer heteroszexuális amerikai párt tanulmányozott. A közgazdász szerint a legtöbb férj számára az lenne az ideális, ha a feleség a család összbevételének 40 százalékát keresné meg. Ha 50-50 százalék az arány, az a többség számára már nem annyira megfelelő.

Veszélyes elvárások

Életveszélyes az alacsony fizetés - részletek itt!

"Ha a feleségek többet keresnek, mint a családi bevétel 40 százaléka, a keresetük növekedésével egyenes arányban nő a férjük stressz-szintje" - mondta dr. Syrda. Ám amikor a feleségeket kérdezte erről, ők úgy vélekedtek, hogy a családi bevétel 50-50 százalékos megoszlásánál lenne a legalacsonyabb a férjük stressz-szintje. "Ezek az eredmények is arra utalnak, hogy a társadalmi normák - például hogy a férfi a családfenntartó és többet kell keresnie a feleségénél - veszélyesek lehetnek a férfiak egészségére nézve" - emelte ki a szakember.

Ha az ilyen normáknak próbálnak megfelelni a férfiak, az nemcsak a stressz miatt lehet veszélyes, hanem az állandó feszültség következményei miatt is. A tartósan magas stressz-szint ugyanis magas vérnyomás, szívbetegség, alvászavar, valamint mentális, érzelmi és szociális problémák kialakulásához is vezethet - véli a szakértő.

Forrás: nypost.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)