Így szeressük önmagunkat

HáziPatika

Az önszeretet nem egyenlő a beképzeltséggel. Önmagunk elfogadása és "jutalmazása" ugyanis nagyon fontos a lelki egészségünk megőrzéséhez. Az alábbi lépések segíthetnek abban, hogy megfelelően szeressük saját magunkat.

Legyen saját rituálénk!

Iktassunk be egy olyan szokást, amit kizárólag magunk miatt csinálunk minden nap. Nem kell nagy dolgokra gondolni: 15 perc kávé- és internetmentes idő épp elég lehet. Fordítsuk ezt az időt magunkra - úgy, ahogy mi szeretnénk.

Építsük fel a saját értékes közösségünket!

Az is nagyon fontos, hogy olyan emberekkel vegyük körbe magunkat, akik pozitív energiát és támogatást nyújtanak.

szeretet, önszeretet, boldogság, önbecsülés, önértékelés, harmóniában
Önmagunk feltétel nélküli szeretet a boldogságunk alapja. Fotó: 123rf

Értékeljük az apró sikereket!

Az önszeretethez azt is látnunk kell, mi működik jól az életünkben és miket értünk el eddig. Érdemes ezeket a dolgokat összeírni. Meg fogjuk látni, hogy sokkal elégedettebbek lehetünk magunkkal, mint korábban gondoltuk.

Tápláljuk a testünket!

"Aki nincs harmóniában önmagával, akár testi tünetei is lehetnek" - Dr. Seres Andrea szülész-nőgyógyász véleményét itt olvashatja el!

Az önmagunk felé irányuló szeretet kimutatásának egyik legjobb eszköze, ha tápláljuk a testünket - méghozzá jó minőségű, egészséges ételekkel. Így mind fizikailag, mind lelkileg jobb formába lendülünk, és ez az önszeretetnek is hatalmas lökést adhat.

Lomtalanítsunk!

A rendszeres szelektálás nemcsak szekrényünknek vagy fürdőszobai polcunknak tesz jót, hanem a lelkünknek is. Így ugyanis búcsút mondhatunk a régi kacatoknak és a kellemetlen emlékeket őrző tárgyaknak, helyettük pedig beengedhetjük az új dolgokat.

Koncentráljunk magunkra!

Ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz! Inkább örüljünk a saját sikereinknek, és önmagunk fejlődésére, céljaira koncentráljunk.


Higgyünk valamiben!

Nem az a lényeg, hogy miben hiszünk, hanem az, hogy higgyünk benne. Ez fejleszteni fogja intuíciónkat és arra sarkall majd, hogy bízzunk a megérzéseinkben. Így új oldalról ismerjük majd meg saját magunkat, ami hozzájárul az önszeretethez.

Becsüljük meg magunkat!

Az önbecsülés és önszeretet kéz a kézben járnak. Ezeket pedig úgy erősíthetjük meg a legjobban, ha azt csináljuk, amiben igazán jók vagyunk. Érdemes olyan tevékenységeket keresni, amelyekben tehetségesek vagyunk, és ezeket hobbiszinten űzni. Ez a főzéstől a futáson át a kutyákkal való foglalkozásig bármi lehet. A választás a miénk.

Keressünk egy különleges helyet!

A boldogság leggyakoribb akadályai - a részletekért kattintson ide!

Legyen egy olyan helyünk, ahol boldognak érezzük magunkat és szívből tudunk örülni az ott töltött pillanatoknak. Ez lehet egy nyaraló, egy kávézó, de akár egy fotel is az otthonunkban. Az önszeretethez ugyanis nélkülözhetetlen, hogy egy erős kapcsolatot hozzunk létre saját magunkkal - ez pedig a kedvenc helyünkön megy a legjobban.

Engedjük el a múltat!

Minél inkább ragaszkodunk a múlthoz, az annál nagyobb súlyként nehezedhet a lelkünkre. A rossz emlékek pedig csökkenthetik az önbecsülésünket is. Nem beszélve arról, hogy aki a múltban él, az nem fog tudni a jövőbe lépni, és nem tudja majd igazán elfogadni és megszeretni önmagát. Ezért érdemes végre búcsút inteni a fájó múltnak és megnyitni az utat a jövőnk felé.

Forrás: mindbodygreen.com

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+16, +21 °C
Minimum:
0, +6 °C

Hazánkban pénteken délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadék nem alakul ki.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag