Beszélgetés közben tilos ezeket csinálni

Jó hallgatóságnak lenni a társas kapcsolatokban fél siker: az ilyen embereket jobban kedvelik, könnyebben barátkoznak, szívesebben vannak velük mások, és ez nem csak a magánéletben, hanem a munkában is előnyt jelenthet. Ha valaki nem jó hallgatóság, azt az alábbi jelek apaján ismerhetjük fel - ha képesek vagyunk önkritikusan nézni magunkra, azt is eldönthetjük, hogy mi azok vagyunk-e.

A rossz hallgatóságnak minősülő ember egyik legfőbb ismérve, hogy állandóan közbevág - szinte egyetlen mondatot sem lehet végigmondani a társaságában. Különösen vita közben nehéz megállni, hogy kivárjuk, míg a másik befejezi a mondandóját, de pedig ilyenkor a probléma megoldásához is közelebb kerülhetünk egy kis hallgatással. Aki bagatellizálja mások érzelmeit, az szintén nem jó hallgatóság - gondoljunk csak bele, ha mi mesélünk a problémáinkról, mennyire zavaró, ha valaki úgy reagál, hogy "annyira nem lehet nagy a baj", vagy "nem lehet, hogy ezt egy kicsit eltúlzod?" Az olyan emberek, akik jó hallgatóságnak számítanak, mindig figyelembe veszik, hogy mindenkinek a saját problémája a legnagyobb.

A veszekedés a boldogság titka Gyakran mondják, hogy jobb megbocsátani és felejteni. A pszichológusok szerint viszont a párkapcsolati problémák legjobb megoldása az, ha szabadon engedjük a felgyülemlett érzelmeket. Kattintson a részletekért!

Hogyan lehetünk jobb hallgatóság?

Ha szeretnénk, hogy jó hallgatóságnak tartsanak minket, kerüljük el azt is, hogy kéretlen tanácsokat adjunk, hiszen sokszor az emberek csak arra vágynak, hogy valaki türelmesen, és ítéletek, okoskodás nélkül végighallgassa őket. Tanácsot akkor adjunk, ha a másik kifejezetten kéri. A testbeszédünkre is figyeljünk oda, ne izegjünk-mozogjunk, ne nézelődjünk másfelé, ne rázzuk a lábunkat, ne tegyük keresztbe a kezünket, és főleg ne babráljuk a telefonunkat, miközben beszélgetünk. Azokat, akik így viselkednek, mi is kifejezetten rossz hallgatóságnak tartanánk, nem igaz? Akárcsak azokat, akik "túlhallgatnak", azaz egyetlen mondattal, szóval, gesztussal, mimikával sem reagálnak a mondandónkra, és olyan velük kommunikálni, mintha szó szerint a falnak beszélnénk.

Több jel is árulkodik arról, hogy a másik nem figyel
Több jel is árulkodik arról, hogy a másik nem figyel

Az, hogy valaki jó hallgatóság, azt jelenti, hogy nem csak meghallgatja, hanem meg is érti, át is érzi a másik mondandóját. Ez persze megköveteli, hogy odafigyeljünk a beszélgetőpartnerünkre, cserébe a testünk, és az agyunk a többit megteszi helyettünk. Reagálni fog az arcunk, a kézmozdulataink, a közbevetett kérdéseink - ebből pedig a másik tudni fogja, hogy valóban figyelünk rá. Ha ez megvan, már szinte biztosak lehetünk benne, hogy remek hallgatóságként fog minket számon tartani.

Forrás: care2.com, menshealth.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: