Krokodil/dezomorfin

A dezomorfin rendkívül veszélyes, ám könnyen és viszonylag olcsón hozzáférhető drog, amelyet a heroin alternatívájának tartanak.

Alternatív megnevezés:

dezomorfin

Hatóanyagai:

dihidrodezoximorfin

Tipológia:

nyugtató, fájdalomcsillapító

Miről ismerhető fel?

Jobbára házilag kotyvasztják szinte kizárólag Oroszországban az ott recept nélkül kapható kodeintartalmú gyógyszerekből különféle vegyszerek felhasználásával.

Felhasználási mód:

A heroinhoz hasonlóan befecskendezik a szervezetbe.

Gyógyászati felhasználása:

A dezomorfin egy opioid analgetikumként (nyugtatóként és fájdalomcsillapítóként) használatos gyógyszer a gyógyászatban. Kábítószernek minősül.

Hatása:

Nyugtató és fájdalomcsillapító hatása mintegy 8-10-szer erősebb a morfinénál, és 3-4-szer erősebb a heroinénál. Túladagolása hányingerrel vagy légzésdepresszióval társulhat.

Túladagolási tünetei:

Hasonlóak a heroinéhoz : tűhegynyire szűkült pupillák, a csökkenő testhőmérséklet, a felületes légzés, a hideg és nyirkos bőr.

Elvonási tünetei:

Hasonlóak a heroinéhoz : nyugtalanság, izzadás, libabőrözés és hidegrázás, csont- és izomfájdalmak, alvászavar, ingerlékenység, hangulatingadozás.

Veszélyei:

A szert 1932-ben izolálták először az Egyesült Államokban, gyógyászati céllal. 2010-től főleg Oroszországban lett népszerű a droghasználók körében, mivel ott vény nélkül kapható gyógyszerekből viszonylag olcsón és egyszerűen állítható elő, így a heroin olcsóbb változataként árulják. Nagy veszélye viszont, hogy mérgező és maró hatású anyagokkal szennyezett, így súlyos szöveti károsodást, visszérgyulladást, üszkösödést okoz, a sebek könnyen fertőződhetnek, ami előbb-utóbb végtagamputációhoz vezet.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -3, +3 °C
Minimum: -9, -4 °C

Több órára kisüt a nap, közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az élénk, erős lökésekkel kísért északi szélben -3, 3 fok között alakulnak a csúcsértékek. Hétfőn nem jön újabb front, de a tartósan fagyos időben sok panasz egyáltalán nem mérséklődik. Most is jellemzőek lehetnek az ízületi problémák, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokan szenvedhetnek ismétlődő rosszullétektől. A fejfájás gyakorisága nem csökken, a görcsös típusú lehet a leggyakoribb. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: