Többet költöttünk a nyaralásra tavaly

Tavaly többet költöttek a magyarok nyaralásra, mint egy évvel korábban.

Belföldi és külföldi utakra is többet költöttünk

Tavaly többet, az előző évhez képest 8,2 százalékkal nagyobb összeget, mintegy 619,9 milliárd forintot költöttek a magyarok a külföldi turisztikai célú utazásokra, derült ki az Intrum legfrissebb európai fogyasztói fizetési jelentéséből. A magyarok belföldi utazásokra szánt kiadásai pedig tavaly 6,4 százalékkal emelkedtek, megközelítve a 330 milliárd forintot a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

A 18-24 évesek közül spórolnak a legtöbben nyaralásra

A spórolók negyede tesz félre utazásra

A 2017 őszén készült reprezentatív kutatásban 24 országból 24 401 európai - köztük 1006 magyar - állampolgár vett részt. A felmérésben résztvevő magyar válaszadók kétharmada szerint fontos, hogy utazásra szánt kiadásait ne hitelből vagy kölcsönből finanszírozza.

A gyerekekkel közös nyaralás számos kihívást tartogat a szülők számára, hiszen már jó előre gondoskodni kell a család minden tagja számára megfelelő kikapcsolódási lehetőségekről is. Hogy érdemes felkészülni a közös vakációra? Adunk néhány tippet!

A rendszeresen spóroló magyarok nagyjából negyede tesz félre utazásra a kutatás szerint, amely alacsonyabb az európai átlagnál. Ennek hátterében a megtakarítási célok állnak, hiszen a lakosság számára a felkészülés a legfontosabb a váratlan kiadásokra.

Nem kérnek a kölcsönből

Az utazási célú spórolás a 18-24 éves korosztály esetén a legmagasabb: a rendszeresen félrerakó fiatalok közel 40 százaléka spórol emiatt, míg a nyaralási kiadások kézben tartásában a 25-34 éves korosztály a legtudatosabb. A fiatal felnőttek négyötöde ugyanis elutasítja, hogy hitelből vagy ismerősöktől kölcsönkért pénzből utazzon el.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső