Koronavírus: így állítanak emléket az áldozatoknak

Csaknem 150 ezer szívvel rajzolnak tele egy Temze-parti falat Londonban, hogy így állítsanak emléket a koronavírus-járvány brit áldozatainak.

Kézzel rajzolt szívvel emlékeznek a koronavírus-járvány áldozataira Londonban. A szíveket hétfőn kezdték el felrajzolni az elhunytak hozzátartozói a Temze-parti emlékfalra. A kész "falfestmény" várhatóan több mint egy kilométer hosszú lesz. Az Egyesült Királyságban egyébként eddig 4,35 millió fertőzöttet és csaknem 127 ezer elhunytat regisztráltak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus harmadik hullám
A britek eddig csaknem 127 ezer áldozatról számoltak be a járvány kezdete óta. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Nagy veszteségnek nagy emlékmű

Bár az emlékfal a brit parlament épületével szemben található, szervezők elmondása szerint a kezdeményezésnek semmféle politikai töltete nincs, csupán az elvesztett életek "vizuális megjelenítése" a cél. "Minden egyes szív kézzel rajzolt és egészen egyedi, csakúgy, mint a szeretteink, akiket elvesztettünk. És akárcsak a kollektív veszteségünk, ez az emlékmű is hatalmas lesz" - mondta Matt Fowler, a projekt mögött álló csoport társalapítója, aki édesapját veszítette el a koronavírus miatt.

Koronavírus: életet ment ez a gyógyszer - kattintson!

A csoport egyik szóvivője szerint ugyan nem kaptak engedélyt a falfestésre, de értesítették az illetékes tanácsot, a résztvevők pedig felajánlották, hogy le is takarítják a falszakaszt, amennyiben arra utasítást kapnak. Ugyanakkor remélik, hogy a "nemzeti emlékfal" hivatalos és maradandó emlékhellyé válik az új típusú koronavírus okozta helyzet megoldódása után is. A munkálatok várhatóan néhány napig fognak tartani.

Koronavírus: ennyi áldozatot szedett a BKV-nál - olvassa el a részleteket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső