Koronavírus: ez változott a fővárosi játszótereken

Már nem kell maszkot, vagy a szájat és az orrot eltakaró egyéb eszközt viselni a budapesti játszótereken - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

Koronavírus: már nincs veszélyhelyzet itthon - kattintson a részletekért!

Egyes budapesti játszóterek már május 16-ától kinyithattak, ám a gyerekek 18 év feletti kísérőinek a koronavírus-járvány miatt kötelező volt eltakarniuk az arcukat. Tegnap azonban eltörölték ezt a szabályt. A közösségi közlekedésben, a piacon, valamint a budapesti üzletekben és bevásárlóközpontokban viszont továbbra is el kell takarni az arcot. Mivel a fővárosban laknak a legtöbben, a távolságtartás nehezebben megoldható, ezért az enyhítések mellett továbbra is nagyon fontos a szabályok betartása, és az, hogy figyeljünk egymásra és magunkra - olvasható a közleményben.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus gyerekek, koronavírus szülők, koronavírus játszótér, koronavírus maszk
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus gyerekek, koronavírus szülők, koronavírus játszótér, koronavírus maszk

Erre figyeljünk a játszótereken

A játszóterek biztonságos használatával kapcsolatban egyébként már Müller Cecília országos tisztifőorvos is megfogalmazta a tanácsait. Mint mondta, az egyik legfontosabb szabály, hogy csak egészséges szülők és gyerekek vegyék igénybe a szabadtéri játéklehetőségeket, a játszótereken ugyanis nehezebb folyamatosan 1,5 méteres távolságot tartani mindenkitől. Emellett a koronavírus-járvány idején a játszóterek fenntartóinak kiemelt figyelmet kell fordítani a játékok megfelelő műszaki állapotára és rendszeres fertőtlenítésére, valamint a homokozókban lévő homokot is gyakran ki kell cserélni, illetve át kell forgatni. Nagyon fontos továbbá, hogy a játszóterek területén legyen lehetőség a hulladékgyűjtésre, a szemeteseket pedig rendszeresen ürítsék.

A tisztifőorvos a szülőknek azt javasolja, hogy kézmosási lehetőség hiányában vigyenek magukkal kéztörlő kendőt, hazaérkezést követően pedig alapos, szappanos kézmosás és ruhaváltás is ajánlott. Ezeket a tanácsokat betartva Müller Cecília szerint jelentősen csökkenthető az új típusú koronavírussal való megfertőződés kockázata.

Bár egyre több repülőjárat indul újra, sokan ódzkodnak a tömegben utazás gondolatától is. Szerencsére akár pár óra alatt is elérhető pár olyan helyszín, ahol érdemes lehet kikapcsolódni. A részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés