Kórházi tévedés: más babájával terhes egy izraeli nő

Tévedésből nem a saját embrióját ültették be egy lombikbébiprogramban részt vevő nőnek Izraelben, a rison-lecijóni Asszúta kórházban.

Az érintett nő terhessége mostanra már a harmadik trimeszterben jár. A tévedésre véletlenül, egy genetikai teszt elvégzése során derült fény – számolt be róla a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. Az esetről az izraeli egészségügyi minisztériumot is értesítették, amely egy ellenőrző bizottság megalakítása mellett döntött.

IVF, in vitro fertilizáció, mesterséges megtermékenyítés, laboratórium
Nem a megfelelő embriót ültették lombikprogram során egy izraeli nő szervezetébe. Fotó: illusztráció, Getty Images

A születendő gyermek a genetikai teszt alapján nem gyermeke sem a jövendő – egyébként kétgyermekes – anyának, sem a párjának. A magzat előrehaladott kora miatt a terhességet nem lehet megszakítani, így a nőnek meg kell szülnie nem vér szerinti gyermekét.

Az ügyben zajló vizsgálat szerint ráadásul a klinikán megfordult más párok is érintettek lehetnek a magzatok összecserélésében, akár negyvenen is. A klinika munkatársai már kapcsolatba léptek ezekkel a párokkal, és igyekeznek minden esetben megtalálni a biológiai szülőket. A kórház külön telefonvonalat is nyitott, ahol teljes orvosi titoktartás mellett tájékoztatást kaphatnak esetleges teendőikről az érdeklődők.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: