Megváltoztatták az abortusz szabályait

Új kiegészítéssel bővült a terhesség megszakításához szükséges kérőlap. E szerint az abortuszt kérő nőket vizsgáló szülész-nőgyógyászoknak rögzíteniük kell, hogy a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatták pácienseiknek.

A magzati élet védelméről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet módosítása a keddi Magyar Közlönyben jelent meg Pintér Sándor belügyminiszter aláírásával. A rendelet szeptember 15-én lép hatályba.

Mostantól a kismamának meg kell hallgatnia a szívhangot az abortusz előtt. Fotó: Getty IMages
Mostantól a kismamának meg kell hallgatnia a szívhangot az abortusz előtt. Fotó: Getty IMages

A Blikk azt írja, hogy a „magzati életfunkciók működésére utaló tényező” nem más, mint a szívhang, a lap szerint tehát mostantól minden kismamának meg kell hallgatnia a magzat szívhangját, mielőtt az abortusz mellett dönt.

Korábban arról írtunk, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa szorgalmazta az abortusztörvény módosítását a szívhang kötelező meghallgatásáról, mert így talán kevesebben vállalják az abortuszt, és több gyermek születhet. A politikus most a Facebookon arról posztolt, hogy a kormány a párt javaslatát átvéve döntött a módosításról.

Szakértők szerint nem a szívhang meghallgatása miatt lesz kevesebb abortusz, inkább megfelelő szexuális felvilágosítás kellene az iskolákban. Ugyanis egyre több tinédzser esik teherbe - és veteti el a magzatát. 1990-ben a 28 éves nőknél volt a leggyakoribb a művi abortusz, 10 évvel később a 22 éveseknél, 2016-ban pedig a 20 éves nők körében. Az elmúlt 15 évben stagnál a tinédzserterhességek száma is, évente mintegy tízezer 18 év alatti magyar lány esik teherbe, döntően a legszegényebb rétegekből.

Szakértők szerint a hátrányos családból érkező gyerekek nincsenek tisztában a testük működésével és a biztonságos nemi élet fontosságával. A tantervben jó esetben is csak említés esik róla, a családban tabutéma, a gyerekek így egymástól és az internetről szerzik be a sokszor kétes hátterű információkat.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: