Így ismerhető fel a romlott étel

Bár az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett lejárati dátum mindenképpen iránymutató, valójában nem minden esetben ennek figyelembe vétele a legjobb módszer arra, hogy megállapítsuk, az adott étel fogyasztható-e még vagy sem.

Hogyan kerülhetjük el az ételpazarlást a hétköznapokban? Részletek itt.

A Business Insider cikke szerint az Egyesült Államok lakossága a megvásárolt élelmiszerek mintegy 40 százalékát dobja ki a szemetesbe minden évben, ami megközelítőleg 218 milliárd dolláros pazarlást jelent. Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, ami fejenként 68 kilogrammnak felel meg.

Néhány gyanús jel segítségével könnyen felismerhetjük a romlott élelmiszert
Néhány gyanús jel segítségével könnyen felismerhetjük a romlott élelmiszert

A kidobott ételek jelentős része azért kerül a kukába, mert lejárt a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági ideje. Dana Gunders, a National Resources Defense Council (NRDC) nonprofit környezetvédelmi szervezet szakértője szerint azonban gyakran olyan élelmiszerektől válunk meg, amelyek valójában teljes mértékig fogyaszthatóak lennének a megjelölt dátumon túl is. Lássuk tehát, milyen jeleket érdemes még figyelembe venni az említett határidők mellett, amikor azon tanakodunk, hogy vajon elfogyaszthatjuk-e még az érintett termékeket!

gallery-image
gallery-icon
Galéria

Forrás: businessinsider.com

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)