Háromgyerekesek: nagy lépésre készül a kormány

Lapinformációk szerint újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények.

Milyen családpolitikai intézkedések várhatók?

A Magyar Idők arról tájékoztat, hogy a gyermekvállalás ösztönzését célzó lépések között felvetődött, hogy a háromgyermekes nők életük végéig mentesek legyenek a személyijövedelemadó-fizetés alól.

Tavaly a 140 ezer gyedigénylőből 11 ezer volt férfi.

Információink szerint a férfiak szerepét is vizsgálni fogják, ugyanis nagy arányban az ő döntésük befolyásolja a családtervezést, a gyermekvállalást. A korábbi intézkedésekkel egyébként már megteremtették annak lehetőségét, hogy az édesapa is gyesre, gyedre mehessen.

Adómentességet kapnak a háromgyerekes nők, gyermekvállalás családalapítás családbővítés anyaság adómentesség gyermekvállalási kedv
Adómentességet kapnak a háromgyerekes nők?

Gyermekük születése után továbbá az édesapák öt nap szabadságot kapnak, közli a lap, majd pedig felsorolja a demográfiai helyzetet javító eddigi intézkedéseket: ezek a családbarát adórendszer, a gyed extra, az otthonteremtési és bölcsődefejlesztési program, valamint a munkahelyvédelmi akció. Mint írják, a családokat segítik a gyermekek ingyenes étkeztetésével, a térítésmentes tankönyvellátással, a nagycsaládosoknak pedig gyermekenként egy-egymillió forinttal csökken a jelzáloghitelük.

A nők harmincévesen szülnek először

Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség.

Az 1980-as évek elején az első gyermek születésekor az édesanyák átlagosan 21-22 évesek voltak, ma már harmincévesen szülnek először.

2060-ra a 65 évnél idősebbek aránya a népességen belül meghaladja majd a 30 százalékot, a szülőképes korú nők száma pedig a 2018-as 2,2 millióról 1,4 millióra csökkenhet.

További gyermekvállalást ösztönző intézkedések várhatók

A kétgyermekesek családi adókedvezményének 2016 és 2019 közötti duplázása - amely szerint jövőre már havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekes szülőknél hagyott összeg - demográfiai szempontból is lényeges intézkedés.

Mikor szülnek a magyar nők? Nemcsak Magyarországon, de egész Kelet-Európában, sőt a legtöbb fejlett országban is egyre égetőbb probléma a népességfogyás. Egy friss kutatás azt vizsgálta, hány éves korban szülnek a nők először , illetve hány gyermeknek adnak életet. Elképesztő ütemben fogy Kelet-Európában, és azon belül Magyarországon is a népesség. Szakértők ennek legfőbb okaiként a termékenységi ráták csökkenését és a gazdasági emigrációt együttesen nevezik meg. Ami ráadásul még ennél is aggasztóbb, hogy főleg a fiatal, életerős lakosság az, amelyik nagy tömegekben kivándorol. Jelenleg tehát az országok egyik legfontosabb feladata a demográfiai probléma megoldása. A témáról a linkre kattintva olvashat bőevebben.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +0, +6 °C

A reggeli párásságot követően sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem alakul ki, legfeljebb északkeleten lehet kisebb eső. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul. Kedden nem jön front. Kicsit hűvös lesz a reggel, emiatt kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de napközben már a melegedés és a hőingás okozza a panaszokat. Fokozódik a migrénhajlam, többen fáradékonyak lehetnek, erősödhetnek a gyulladások. A napsütés hatására viszont javul a hangulat és a közérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: