Féltékeny, ezért apasági tesztet akar!

A legnagyobb boldogság a világon a gyerekvárás, hiszen a beteljesült szerelem bizonyítéka készülődik az életre. De mi a helyzet akkor, ha az örömöt beárnyékolja a féltékenység?

Szakértőnk, Bede Zsuzsa szexológus és pszichológus az alábbi olvasói kérdésre válaszolt: "Harminckét éves kismama vagyok. Gyereket várok a férjemtől, és a teljes összeomlás szélén állok. A történetünk három éve kezdődött. Találkozásunk szerelem volt első látásra, egyből egymásra hangolódtunk, kapcsolatunkat a nagy érzések, a mély szerelem és a jó szex jellemezte. De csak egy pontig, mert utána minden elromlott."
"Mielőtt megismertem volna a férjemet, hat évig éltem egy másik férfival. Szakítottunk, de a kapcsolatunk baráti maradt. Már a szakítás után találkoztam a férjemmel, lett az egymásra nézésből szerelem, majd házasság. Sosem titkoltam, hogy volt régen egy másik kapcsolatom, sőt a férjem ismerte is a volt barátomat. Úgy tűnt, elfogadja a megmaradt baráti szálakat, és nem zavarja, hogy néha találkozom az exemmel és beszélgetünk (mert csupán ennyi történik). Terhes lettem. Nagyon örültünk mindketten, de a férjem kezdeti nagy boldogságát felváltotta a féltékenység. A fejébe vette, hogy a gyerek nem tőle van, hanem a régi barátomtól, és eszméletlen jeleneteket rendez. Ingerült, ideges, és apasági tesztet akar. A dolgok sajnos végérvényesen megváltoztak. Hetek óta némaság költözött az otthonunkba, és nincs mivel megtörnünk a nagy csöndet. Nem tudom, mit tegyek. Jogosak a kétségei? Teljesítsem a férjem kérését? Mi lesz a házasságunkkal?

A szakértő válasza

Ha eddig egyáltalán nem érezte a férjén a féltékenységet, akkor, úgy gondolom, történhetett vele valami, vagy találkozott valakivel, aki hatással van rá. Persze az az eshetőség is előfordulhat, hogy eddigi viselkedése, toleranciája csak látszat volt. Ha valaki bogarat ültetett a fülébe, akkor egyszerűbb a dolog, mivel "csak" ezt a kis bogarat kell kipiszkálni.

Erre nyugodtan mondhatja neki: "Ha téged ez megnyugtat, persze hogy megcsináltatom az apasági tesztet, bár nagyon sértve érzem magam, hogy nem bízol bennem! Nagyon szeretlek, és fontos vagy nekem, ezért félreteszem a megbántottságomat." Így ki lehet húzni a méregfogat, és az sem lehetetlen, hogy a férj utólag elszégyelli magát, és elnézést kér. Ebben az esetben a házasságnak van jövője, de itt az ideje, hogy a dolgokat őszintén megbeszéljék, és derüljön ki, hogy hányadán is áll a férje az ön exével.

Ha még nem találkoztak a férfiak, hozza össze őket, hiszen ha a saját szemével látja a megváltozott kapcsolatukat, meg kell, hogy nyugodjon. Előfordulhat, hogy sem maga, sem az exbarátja nem mennek bele a közös találkozásba, így aztán nem is csodálkozom a férje reakcióján!

A féltékenységről

Ajánljuk korábbi cikkeinket is a féltékenységről!

Az, hogy jogosak-e a kétségei, rossz kérdés, mivel ez nem jog kérdése, hanem az érzelmeké. Az ő szempontjából biztosan jogos, míg a maga számára az elmúlt évek alapján érthetetlen! Abban az esetben, ha a férje karakterében benne van a féltékenység, akkor sajnos a genetikai vizsgálat sem fogja megnyugtatni, és egy életen át gyötörni fogja a féltékenység, ő pedig magát fogja gyötörni. Az már a saját döntése, hogy ad-e neki még egy esélyt, vagy végleg kiábrándult belőle.

Névjegy: Bede Zsuzsa

Klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus, 1983-ban végezte el az ELTE pszichológia szakát. Dr. Lux Elvira és Dr. Buda Béla tanítványaként már 1984-ben szexuálpszichológusi oklevelet szerzett, majd 1987-ben klinikai szakpszichológusi szakvizsgát tett. Felnőttekkel és tinikkel is foglalkozik, elsősorban érzelmi és párkapcsolati kérdésekkel, lelki problémákkal keresik fel az életükben elakadt páciensek.
A Szex és Párterápiás Egyesület alelnöke.
Weboldala: www.szexhelp.hu

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+19, +26 °C
Minimum:
+13, +18 °C

Hazánkban kedden délelőtt az ország nagy részén borult vagy erősen felhős lesz az ég, a déli határ mentén lehet szakadozottabb a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag