Ezek a gyerekek legfurcsább kérdései

A gyerekek kíváncsiak és szókimondók: ami a szívükön, az a szájukon. Nem is csoda, ha szüleik olykor annyira meglepődnek kérdéseiken, hogy hosszú percekbe telik, mire válaszolni tudnak rájuk.

Mint kiderült, a kemény kérdések ráadásul nem is ritkák! Egy nemrégiben kétezer amerikai szülő bevonásával készült felmérés szerint a 2-12 éves gyerekek havonta átlagosan 39 alkalommal tesznek fel váratlan, megdöbbentő kérdéseket. Ez éves szinten 468 nem kis fejtörést okozó választ kíván a szülők részéről.

Ebben az országban a legjobb gyereket nevelni Tavalyhoz képest nem sok változás történt a toplistán: most is egyértelműen a skandináv országok dominálnak. De vajon mitől annyira klassz északon a családosok élete? A választ korábbi cikkünkben olvashatja el.

A Télapótól a megtermékenyítésig

Hogy melyek a leggyakoribb ilyen kérdések? Nos, a felmérés tanúsága szerint a kicsik közül a legtöbben - 37 százalék - azt firtatják, vajon a Télapó igazi-e, 36 százalékot pedig az érdekli, honnan jönnek a kisbabák.

29 százalék komoly környezetvédelmi érdeklődést mutat, a "miért hasznosítjuk újra a dolgokat?" kérdés feltevésével, 27 százalékuk pedig azt szeretné tudni, mit jelent a "zöld" kifejezés.

A legtöbb gyerek rákérdez arra, honnan jönnek a kisbabák. Fotó: Getty Images
A legtöbb gyerek rákérdez arra, honnan jönnek a kisbabák. Fotó: Getty Images

Szintén 27 százalék arra kíváncsi, az állatok házasodnak-e, 26 százalékot az érdekel, miért kék az ég, illetve ugyanennyien szeretnék tudni, mit jelent egy-egy általuk hallott szó. A gyerekek 25 százaléka azt kérdezi szüleitől, miért nem maradhatnak fenn addig, ameddig a felnőttek, és szintén 25 százalékot az érdekel, mit jelent a szeretet.

Hogy a kérdésekre mennyire nem könnyű a szülőknek válaszolni, azt az a tény is mutatja, hogy a felmérésben megkérdezett anyukák 44 százaléka vallotta be, hogy mielőtt felelne a gyerkőcnek, ráguglizik a válaszra. És bár a gyermeki kíváncsiság olykor tényleg fejtörést okoz, az anyák 43 százaléka állította azt, hogy büszke a gyerekére akkor is, ha ilyen nehéz kérdéseket tesz fel. Ugyanis ezek is azt mutatják, mennyire érdekli őket a világunk.

Forrás: New York Post

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció