Ennyire nehéz szülőnek lenni

Mutatjuk, hogy átlagosan mennyi hibát vétenek a szülők a gyerekük 18 éves koráig.

Meglepő dolgokra világít rá egy 2000 szülő részvételével végzett felmérés. Eszerint az anyák és apák átlagosan heti négy kisebb-nagyobb nevelési hibát vétenek. Ez éves szinten átlagosan 221, gyermekük születésétől 18 éves koráig pedig közel négyezer nevelési bakit jelent.

nevelési hiba, gyereknevelés, szülők, anya, apa, gyerek, szülőség
A kisebb-nagyobb bakik a nevelés velejárói. Fotó: iStock

Ebben hibázunk leggyakrabban

A leggyakoribb baki a szülők részéről saját bevallásuk szerint az, hogy túl sok képernyőidőt engedélyeznek gyerekeiknek, amit a véletlen káromkodások és a nem gyereknek való tartalom nézésének engedélyezése követ. A többség azt vallja, hogy bármennyire vágytak is gyerekre, a szülői létre nem lehet teljesen felkészülni. A válaszadók mindössze 12 százaléka állította, hogy teljesen felkészült az anyaságra, apaságra.

Kitől kérünk tanácsot?

A szülés megtépázza a testet, lelket egyaránt. De mi van akkor, ha az anyának hiányzik a régi élete? A válaszért kattintson ide!

Ha tanácsra van szükségük a gyereknevelést illetően, a válaszadók többsége először a párjával beszél, de majdnem ugyanennyien hívják fel előbb az édesanyjukat. Ritkábban, de előfordul az is, hogy a kétségbeesett anyák és apák más szülőkhöz fordulnak segítségért, vagy az interneten, esetleg a közösségi médián keresztül keresnek választ kérdéseikre.

Senki sem tökéletes

Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy senki sem tökéletes. A kisebb-nagyobb bakik a nevelés velejárói, nem kell ezekből nagy ügyet csinálni. Ha például kicsúszik egy csúnya szó, azt el lehet ütni egy tréfával, vagy egyszerűen folytathatjuk úgy a beszélgetést, mintha mi sem történt volna.

A felmérésből azonban az is kiderült, hogy a válaszadók nem szeretnek másokat bántani azért, mert valamit elrontottak. A felmérés részvevői szívük szerint az anyukák megszégyenítését, vagyis a "rossz anyázását" törölnék ki a világból.

Forrás: nypost.com

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +15 °C

Erősen gomolyfelhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, délkeleten kissé melegebb is lehet. Késő este 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. Ismét frontmentes idő várható, a meleg és fülledt idő azonban megterhelő lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra