Ennyire nehéz szülőnek lenni

Mutatjuk, hogy átlagosan mennyi hibát vétenek a szülők a gyerekük 18 éves koráig.

Meglepő dolgokra világít rá egy 2000 szülő részvételével végzett felmérés. Eszerint az anyák és apák átlagosan heti négy kisebb-nagyobb nevelési hibát vétenek. Ez éves szinten átlagosan 221, gyermekük születésétől 18 éves koráig pedig közel négyezer nevelési bakit jelent.

nevelési hiba, gyereknevelés, szülők, anya, apa, gyerek, szülőség
nevelési hiba, gyereknevelés, szülők, anya, apa, gyerek, szülőség

Ebben hibázunk leggyakrabban

A leggyakoribb baki a szülők részéről saját bevallásuk szerint az, hogy túl sok képernyőidőt engedélyeznek gyerekeiknek, amit a véletlen káromkodások és a nem gyereknek való tartalom nézésének engedélyezése követ. A többség azt vallja, hogy bármennyire vágytak is gyerekre, a szülői létre nem lehet teljesen felkészülni. A válaszadók mindössze 12 százaléka állította, hogy teljesen felkészült az anyaságra, apaságra.

Kitől kérünk tanácsot?

A szülés megtépázza a testet, lelket egyaránt. De mi van akkor, ha az anyának hiányzik a régi élete? A válaszért kattintson ide!

Ha tanácsra van szükségük a gyereknevelést illetően, a válaszadók többsége először a párjával beszél, de majdnem ugyanennyien hívják fel előbb az édesanyjukat. Ritkábban, de előfordul az is, hogy a kétségbeesett anyák és apák más szülőkhöz fordulnak segítségért, vagy az interneten, esetleg a közösségi médián keresztül keresnek választ kérdéseikre.

Senki sem tökéletes

Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy senki sem tökéletes. A kisebb-nagyobb bakik a nevelés velejárói, nem kell ezekből nagy ügyet csinálni. Ha például kicsúszik egy csúnya szó, azt el lehet ütni egy tréfával, vagy egyszerűen folytathatjuk úgy a beszélgetést, mintha mi sem történt volna.

A felmérésből azonban az is kiderült, hogy a válaszadók nem szeretnek másokat bántani azért, mert valamit elrontottak. A felmérés részvevői szívük szerint az anyukák megszégyenítését, vagyis a "rossz anyázását" törölnék ki a világból.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció