Azt hitte, csak megfázott, végül nyitott szívműtétre volt szüksége

A fiatal férfi rendszeresen futott maratonokat és aktívan golfozott. Álmában se gondolta volna, hogy szívbeteg.

Nick Hauser tavaly novemberig az egészség példaképe lehetett volna: aktív életet élt, rendszeresen futott maratonokat és amikor arra nem volt ideje, golfozott. A fiatal apuka ezek után egy kora novemberi napon megfázásos tünetekkel ment haza a munkából. „Először nem tulajdonítottam a dolognak nagy jelentőséget, de a biztonság kedvéért online rákerestem a tüneteimre” – mondta el az NBC New York csatornának.

Nick beismeri, az öndiagnosztizálás volt a legrosszabb, amit tehetett ebben a helyzetben. „Megnyugtattam magam, hogy egyszerű hörghurutom van.” Hörghurutról, annak is az akut változatáról egyébként akkor beszélünk, amikor a hörgőrendszer nyálkahártyája begyullad és a hörgők falában lévő nyákmirigyek túlzott mértékben termelnek váladékot. Mindez köhögést vált ki, ami az egyik legfőbb tünete a hörghurutnak, a szegycsont mögötti fájdalom mellett.

A 34 éves fiatal apuka esetében végül nem ez a betegség okozta a tüneteket. „Vasárnap délután történt. A kisfiammal a karomban épp egy bugyuta műsort néztünk, mikor azon kaptam magam, hogy gyakorlatilag kapkodom a levegőt, szinte fuldoklom.” Nick nem sokat gondolkozott, azonnal autóba ült és elment az otthonukhoz legközelebbi sürgősségi osztályra, ahol az orvosok hamar kiderítették, hogy a megfázásos tüneteit nem fertőzés, hanem egy veleszületett szívbetegség okozza.

Álmában se gondolta, hogy szívbeteg (Fotó: NBC5)
Álmában se gondolta, hogy szívbeteg (Fotó: NBC5)

„Kiderült, hogy az egyik szívbillentyűm a születésem óta nem működik megfelelően. Emellett, az orvosok az egyik aortámon egy aneurizmát is találtak, ami potenciálisan életveszélyes állapot, ezért azonnali szívműtétet javasoltak.” Hauser operációja szerencsére jól sikerült, és bár végtelenül hálás a gyors és pontos diagnózisért, ami az életét mentette meg, elárulta, az utóbbi hónapok nagyon megviselték testileg és lelkileg is.

„A műtétet követően több hónapos intenzív rehabilitációra volt szükségem, hogy megerősödjek én is és a frissen operált szívem is” – magyarázza, majd hozzáteszi, most már nagyjából olyan aktív életet él, mint az operáció előtt. „Nagyon fontos volt számomra, hogy visszanyerjem a régi erőmet: muszáj, hogy egészséges és erős legyek, hiszen itt a kisfiam és a feleségem. Nem hagyhatom őket magukra.”

A műtét és a rehabilitáció ellenére Nicknek mostantól az élete végéig gyógyszert kell majd szednie, hogy a szíve olyan egészséges maradhasson, amennyire csak lehet.

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: