Koronavírus: így védi betegeit a Honvédkórház

A koronavírus terjedése nyomán kialakult járványügyi helyzet miatt hétfőtől elővizsgálati pontot működtet a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén.

Az intézmény vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást.

Milyen szabályok érvényesek az elkülönítésre, a járványügyi megfigyelésre és önmegfigyelésre? Az összefoglalót, amelyből minden fontos információ kiderül, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága készítette. Olvassa el a részleteket ide kattintva!

Lázmérés és kérdőív kitöltése

Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező. Ennek bevezetése miatt rövid idővel megnőhet a várakozási idő, ezért arra kérik az előjegyzett időponttal rendelkező betegeket, hogy a megadott időpontnál 30 perccel korábban érkezzenek.

A Honvádkórház elővizsgálati pontot működtet hétfőtől a koronavírus-járvány miatt
A Honvádkórház elővizsgálati pontot működtet hétfőtől a koronavírus-járvány miatt

A járó- és fekvőbeteg-ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ellenkező esetben a beteg további vizsgálata a kórház Sürgősségi Centrumában történik.

Meghalt az első magyar koronavírus-fertőzött

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, vasárnap életét vesztette egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba. Ő afertőzéselső halálos áldozata itthon. A koronavirus.gov.hu oldal szerint jelenleg 32 fertőzött van Magyarországon, 159-en pedig karanténban várakoznak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció