Ez változik jövő évtől az egészségügyben

Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisa. Ezzel a lépéssel elérik az országos lefedettséget, a csatlakozott egészségügyi ellátást nyújtók száma pedig 25 ezerre nő.

Az EESZT 2017. november 1-jei indulásakor több mint tízezer egészségügyi szolgáltató - köztük több közfinanszírozott kórház, járóbetegellátó, háziorvos és házi gyermekorvos - csatlakozott. Azóta 26 ezer orvos és 13 ezer gyógyszertár lépett be a rendszerbe, amelyben 200 ezer adatot rögzítenek naponta és 800 ezer e-receptet kezelnek.

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, EESZT, magyar egészsgégügy, magánegészségügy, betegek adatai, e-recept
Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, EESZT, magyar egészsgégügy, magánegészségügy, betegek adatai, e-recept

Az informatikai felhőalkalmazáshoz 2018 novemberében csatlakozott azon magánellátók köre is, amelyeknek a különböző implantátumregiszterekbe jelentési kötelezettségük van. 2020. január 1-jéig pedig már minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak is csatlakoznia kell, és június 1-jétől már adatot is kell rögzíteniük - közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Ezért fontos a fejlesztés

EESZT: ki férhet hozzá az adataimhoz? A választ korábbi cikkünkben találja!

A bővítés célja, hogy a magán és az állami szolgáltatók között azonnali információcsere valósuljon meg, valamint láthatóak legyenek a különböző ellátóknál keletkezett betegadatok, amelyek később a diagnosztikához és a terápiához is elengedhetetlenek - magyarázta Kásler. Mint mondta, a kardiológia és az onkológia területén is nagyon fontos az egészségügyi informatikai háttér, amely egy sor adatbázist - például tumorbankot, valamint a genomikai és klinikai adatbázist - létrehozva lehetővé teszi a kísérleti eredmények nyomon követést, valamint az adatok feldolgozását és rendszerezését.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: