Ebben a megyében változik elsőként az ügyeleti rendszer

Fokozatosan megkezdődik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése. Elsőként Hajdú-Bihar vármegyében változik a rendszer februártól.

Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan lép életbe, amiről a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatják majd. Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint az a cél, hogy az év végére  Budapest kivételével  az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működhessen.

Háziorvosi és sürgősségi ügyelet

Az ügyeleti alapellátást február 1-től Hajdú-Bihar vármegyében egységes, két elemből álló háziorvosi ügyeleti rendelés és sürgősségi ügyelet – ellátás biztosítja a rászorulóknak. Hajdú-Biharban tíz településen lesz háziorvosi ügyeleti rendelés hétköznap 16 és 22 óra között, szombat-vasárnap és ünnepnapokon pedig reggel 8 és 14 óra között. Ezek: Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Balmazújváros, Püspökladány, Hajdúhadház, Nyíradony és Derecske.

OMSZ, ügyelet, Országos Mentőszolgálat, mentők
Az OMSZ is aktívan részt vesz az ügyeleti ellátásban. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Ha nagy a baj: 1830

A sürgősségi ügyelet, vagy a mentőellátás telefonszáma február 1-től a megyében a 1830-as lesz, ezen a számon hétköznap 22 óra és másnap reggel 8 óra között, szombat, vasárnap és ünnepnapokon pedig 14 óra és másnap reggel 8 óra között lehet segítséget kérni. A 1830-as telefonszám mellett továbbra is működik a korábbi, Hajdú-Bihar vármegyei 06/52-506-303 szám is.

A beteg a központi telefonszám hívásával szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló.

Itt lesz éjszakai ügyelet

Azok, akik személyesen keresnék fel az éjszakai ügyeletet, a vármegye öt városában (Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény) megtehetik ezt 22 óra és másnap reggel 8 óra között. A gyermekek ügyeleti ellátásában nem történik változás, az eddigi elérhetőségek (debreceni gyermekügyelet, gyermekklinika) továbbra is megmaradnak.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: