Ebben a megyében változik elsőként az ügyeleti rendszer

Fokozatosan megkezdődik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése. Elsőként Hajdú-Bihar vármegyében változik a rendszer februártól.

Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan lép életbe, amiről a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatják majd. Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint az a cél, hogy az év végére  Budapest kivételével  az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működhessen.

Háziorvosi és sürgősségi ügyelet

Az ügyeleti alapellátást február 1-től Hajdú-Bihar vármegyében egységes, két elemből álló háziorvosi ügyeleti rendelés és sürgősségi ügyelet – ellátás biztosítja a rászorulóknak. Hajdú-Biharban tíz településen lesz háziorvosi ügyeleti rendelés hétköznap 16 és 22 óra között, szombat-vasárnap és ünnepnapokon pedig reggel 8 és 14 óra között. Ezek: Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Balmazújváros, Püspökladány, Hajdúhadház, Nyíradony és Derecske.

OMSZ, ügyelet, Országos Mentőszolgálat, mentők
Az OMSZ is aktívan részt vesz az ügyeleti ellátásban. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Ha nagy a baj: 1830

A sürgősségi ügyelet, vagy a mentőellátás telefonszáma február 1-től a megyében a 1830-as lesz, ezen a számon hétköznap 22 óra és másnap reggel 8 óra között, szombat, vasárnap és ünnepnapokon pedig 14 óra és másnap reggel 8 óra között lehet segítséget kérni. A 1830-as telefonszám mellett továbbra is működik a korábbi, Hajdú-Bihar vármegyei 06/52-506-303 szám is.

A beteg a központi telefonszám hívásával szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló.

Itt lesz éjszakai ügyelet

Azok, akik személyesen keresnék fel az éjszakai ügyeletet, a vármegye öt városában (Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény) megtehetik ezt 22 óra és másnap reggel 8 óra között. A gyermekek ügyeleti ellátásában nem történik változás, az eddigi elérhetőségek (debreceni gyermekügyelet, gyermekklinika) továbbra is megmaradnak.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +2 °C
Minimum: -1 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a keleti, északkeleti tájakon vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet. Kora délelőttig főként a Dunántúlon, a főváros tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegység nyugati felén lehet havas eső, havazás, a középső tájakon eső is, de kisebb körzetekben ónos eső is előfordulhat. Ezt követően az Alföldön is egyre többfelé ered el az eső, amit nyugat felől fokozatosan havazás vált. Az Alföld északkeleti részére csak estefelé ér el a csapadék. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő este -3, +2 fok valószínű. Az előrejelzés szerint napközben melegfronti hatás lesz domináns, ami sokak számára okozhat kellemetlenségeket.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra