Akadályozzák az új biciklisávok a budapesti mentőket

Az újonnan kialakított, fővárosi biciklisávok jelentősen megnehezítik a mentőautók közlekedését – adta hírül közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentők is támogatják a fővároson belüli, biztonságos kerékpározást. Az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését – erre hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat.

mentőautó

A kép illusztráció, forrása: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Keskeny sávok, rossz helyen lévő oszlopok

A mentők beszámolója szerint a buszsávokból kialakított kerékpárutak túl keskenyek ahhoz, hogy a mentőautó biztonságosan haladhasson rajta. Az oszlopok pedig a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

„Az életmentők próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, ez azonban nem mindig egyszerű, ezért a közlekedők megértését kérik!” – olvasható a posztban.

Szexelő párhoz hívott mentőket a szomszéd, mert azt hitte, segélykiáltásokat hall.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Tévhitek az egészségbiztosításról
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +7 °C
Minimum: -1 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett az éjszaka kialakult köd, pára is fokozatosan megszűnik. Sokfelé várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen - nagyjából a Pécs-Miskolc vonalig - havas esőbe, havazásba vált. Északnyugaton a friss hóréteg síkvidéken meghaladhatja az 5, a magasabban fekvő területeken akár az 5-10 centimétert is. Átmeneti időre néhol ónos eső előfordulhat, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől csökken a csapadékhajlam. Eleinte északnyugaton az északnyugati, délkeleten a déli szelet erős lökések kísérhetik. Napközben az északnyugatira, nyugatira forduló légmozgás többfelé erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz, és ott a magasabban fekvő helyeken hófúvás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére -3 és +8 fok közé hűl le a levegő, a keleti határvidéken lesz a melegebb. A meteorológusok szerint napközben ismét kettős fronthatás lesz a domináns, melynek hátterében egy mediterrán ciklon áll.