Szokások, melyek hüvelygombát okoznak

Égő, viszkető érzés a hüvely környékén, kellemetlen folyás - a hüvelygomba tüneteit sajnos sok nő ismeri. Mindenkinek érdemes lehet tudni, hogy melyek azok a dolgok, amelyek növelhetik a betegség kialakulásának esélyét.

Túl sok cukrot eszünk

Nem feltétlenül kell állandóan csokitortát ennünk, hogy vérünkben túlságosan sok legyen a glukóz. A cukrot a gyártók szinte minden ételbe belecsempészik a ketchuptól a kenyéren át a mogyoróvajig. És ha rendszeresen sokat fogyasztunk belőle, akkor bőséges tápanyagot biztosítunk a hüvelygombát okozó baktériumoknak. A magas vércukorszint ráadásul a hüvely pH-értékét is felboríthatja, így a folyamatosan kiújuló hüvelygomba cukorbetegség tünete is lehet.

A hüvely gombás fertőzése (vulvovaginalis candidiasis) azonnali tüneteket produkál, amelyek vagy külön-külön vagy egyszerre, különféle intenzitással jelentkezve szereznek kellemetlen napokat a hölgyeknek. Jellegzetes tüneteiről és a kezelési lehetőségekről itt olvashat részletesen.

Edzőruhát viselünk akkor is, amikor nem sportolunk

Minél később váltjuk át az edzőruhánkat sportolás után, annál hosszabb ideig veszi körbe a hüvelyünket nedves, párás közeg, amely tökéletes környezet a gombásodást okozó baktériumok szaporodásához. Éppen ezért ha edzés után még el kell szaladnunk bevásárolni vagy a postára, mindenképpen öltözzünk át, vagy legalább váltsunk alsóneműt.

A hüvelygomba tüneteit sok nő ismeri
A hüvelygomba tüneteit sok nő ismeri. Fotó: Getty IMages

Nem alszunk eleget

Ha szervezetünk nem jut elegendő mennyiségű és minőségű alváshoz , akkor ez igencsak rosszul hat az immunrendszerünkre . Éppen ezért mindenféle betegséget könnyebben elkapunk és nehezebben győzünk le, ami alól természetesen a hüvelygomba sem kivétel.

Túl szoros farmert hordunk

Ha ágyékunknál túl szoros a nadrág, akkor a terület nem szellőzik megfelelően, és izzadékonyabb is, ami kedvez a baktériumok szaporodásának. Ugyanez a helyzet, ha valaki erőteljesen túlsúlyos , mivel a bőrredők közötti területen is elszaporodhatnak olyan baktériumok, amelyek a hüvely környékére jutva fertőzést okozhatnak.

Forrás: prevention.com

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +1, +7 °C

Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is lehet. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emellett gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a rosszullétek. Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig az energiátlanság és az ingerlékenység lehet jellemző. A hőérzet és a komfortérzet is csökken kissé. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: