Mi lesz a szépen elkészített melleimmel?

HáziPatika

Egyik olvasónk mellnagyobbító műtétre készül. Bár orvosával már kiválasztották az implantátum méretét, mégis az eggyel nagyobbat választaná, ez azonban némi aggodalmat okoz a levélírónál, mert jelenleg nagyon sovány. "Mi lesz a szépen elkészített melleimmel, ha a közeljövőben hízni fogok?" - teszi fel a kérdést Orvos Válaszol rovatunkban plasztikai sebész szakértőnknek.

"Két hét múlva lesz mellnagyobbító műtétem. Tekintettel arra, hogy nagyon vékony vagyok (173 cm és 50-51 kg), így 210 ml-es szilikont választottunk az orvosommal. Szeretném megkérdezni, hogy bele merjek-e vágni eggyel nagyobb implantátumba, vagy (mivel még a bordáim is kilátszanak) nem javasolt. Továbbá, ha mostanában hízni fogok (5 kg-ot tervezek), az befolyásolhatja majd az eredményt, megváltozhat a "szépen elkészített" mellem?" - áll az olvasói levélben.
A súly és a magasság is számít, amikor mellimplantátumot választunk
A súly és a magasság is számít, amikor mellimplantátumot választunk
Dr. Éles György, plasztikai sebész azt javasolja olvasónknak, hogy ezeket a kérdéseket bátran tegye fel az operáló orvosának. "Ilyen változtatásokat a páciens megvizsgálása, megtekintése nélkül nem lehet javasolni. Az "eggyel nagyobb" méret megfogalmazása is képlékeny. A térfogatnövekedés ugyanis állhat az implantátum alapátmérőjének növeléséből, vagy a projekció (a domborulat) növeléséből" - magyarázza válaszában a szakértő.

Hogy a tervezett 5 kg-os hízás befolyásolhatja-e a végeredményt, azt ide kattintva olvashatja el.
Szintén mellimplantátummal kapcsolatban kérdezi egy másik olvasónk, hogy lehetséges-e egy nemrégiben nem izom alá (Subglandular) elhelyezett mellimplantátumot áthelyezni izom alá? Szükséges-e új implantátum? Azt is szeretné tudni, hogy ha nincs megfelelő emlőállomány, mekkora a valószínűsége, hogy később ismét operálni kell?

Dr. Éles György, plasztikai sebész válaszában kifejtette, hogy az implantátumot a mirigyállomány alá akkor szokták behelyezni, ha kellő mennyiségű emlőállománya van a páciensnek, amely takarja az implantátumot. Az implantátum áthelyezése izom alá lehetséges, és ha az előző műtét nem túl régen történt, és az implantátum sértetlen, akkor nem feltétlenül kell kicserélni.

A válasz folytatását ide kattintva olvashatja el.

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 2000 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Tegye fel a kérdését a megfelelő szakértőnek, kattintson!

Értékelje a cikket!

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaArcfiatalítás

40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaA kollagén és a hyaluronsav természetesen is jelen van a szervezetünkben, ám az idő múlásával egyenes arányosan csökken a mennyisége. És mindez látható is lesz előbb vagy utóbb: megereszkedik, vízhiányossá és ráncossá válik a bőr.

Foglalj orvost!
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+27, +32 °C
Minimum:
+16, +21 °C

Hazánkban hétfon délelőtt gyengén vagy közepsen felhős lesz az ég, elvétve lehet csapadék.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag