Meglepő dolog derült ki a hüvelyről

Valójában nem létezik olyan, hogy normális hüvely - vonták le a következtetést svájci kutatók, akik a közelmúltban egy minden korábbinál nagyobb volumenű tanulmányt publikáltak a szeméremajkak méretéről.

A Luzerni Kórház szakemberei összesen 650 nő adatait vették fel: egyaránt megmérték a 15 és 84 év közötti résztvevők kis és nagy szeméremajkainak, hüvelynyílásának és gátjának kiterjedését. A vizsgálat során minden kategóriában annyira változatos eredmények születtek, hogy a kutatók szerint valójában nincs értelme átlagos méretekről beszélni, azok ugyanis csupán kevés nőt jellemeznének ténylegesen, a túlnyomó többség pedig így vagy úgy, de eltérne az átlagtól.

Svájci kutatók szerint nincs értelme átlagos méretekről beszélni a női nemi szervek kapcsán
Svájci kutatók szerint nincs értelme átlagos méretekről beszélni a női nemi szervek kapcsán

A kisajkak átlagos mérete például 43 milliméterre jött ki, míg a nagyajkaké 80 milliméterre, ugyanakkor előbbiek esetén a mért adatok spektruma 5 millimétertől 100 milliméterig terjedt, utóbbiaknál pedig 12-től 180-ig. A csikló átlagos szélességére vonatkozóan öt millimétert, átlagos hosszára pedig hét millimétert számoltak ki a kutatók, de itt is elég nagy a szórás, hiszen az átlagok 1-22 milliméteres, illetve 0,5-34 milliméteres mintából kerültek ki.

Téves kép alakult ki a köztudatban

Kisajak-korrekció és érzékenyebb G-pont - melyek a leggyakoribb intimplasztikai műtétek nőknél? Részletek itt.

Mindez különösen érdekes annak tükrében, hogy az intimplasztikai beavatkozások száma ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években. A világszerte több ezer plasztikai sebészt tömörítő ASAPS szervezet adatai szerint 2013 és 2016 között megduplázódott az ilyen célú műtétek száma. Egy ausztrál tanulmány pedig kimutatta, hogy a kisajakplasztikák mintegy negyedét 5 és 25 év közötti lányokon és nőkön végzik el, a trend pedig az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is hasonló arányban jelenik meg. Kutatások szerint mindennek hátterében a közösségi médiából áradó, téves képet sugalló üzenetek állnak legerősebb mozgatórugóként.

"Voltak olyan pácienseim, akik számára a biciklizés is kényelmetlen érzést jelentett, kisajakplasztikát követően azonban sokkal jobban érezték magukat. Ez valóban egy létező és kezelendő egészségügyi probléma. De mi a helyzet azokkal a nőkkel, akiknek tulajdonképpen semmilyen panaszuk sincs? Az ő figyelmüket igenis fel kell hívni arra, hogy e téren nem léteznek olyan fogalmak, mint normális és nem normális. Ahogy azonban minden sebészeti beavatkozásnak, ezeknek a műtéteknek is akadnak kockázataik, beleértve a fájdalmat és az idegsérülést egyaránt" - hangsúlyozta dr. Kenneth Levey szülész-nőgyógyász.

Forrás: dailymail.co.uk

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Dr. Google beelőzte Dr. House-t - ömlik a pénzünk a magánegészségügybe
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

Ma általában sok napsütésre számíthatunk, az ország északkeleti felén lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott fordulhat elő szórványos jelleggel zápor, zivatar. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés is kísérheti. Az északnyugati szél olykor élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet. Szerdán hidegfronti hatás lesz a domináns az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.