Így hat ránk, ha elégedetlenek vagyunk a testünkkel

Nagyon kevés olyan nő van, aki maradéktalanul elégedett lenne a testével - és ez nemcsak egy állítás, hanem felmérések alapján bizonyított tény. Egy nemrégiben készült tanulmány ráadásul azt állítja, hogy ez akár a nők egészségére is hatással lehet.

A szakemberek 18541 nő adatait elemezték, akik 40 különböző országból származtak. Kikérdezték őket az ideális mellméretükről, arról, hogy mit gondolnak a saját melleikről, illetve kérdéseket tettek fel nekik a melleik egészségi állapotával kapcsolatban is. A tanulmány több mint 100 nemzetközi szakértő bevonásával készült, így ez a valaha készült legátfogóbb tudományos munka a testképpel kapcsolatban.

testkép, elégedetlenség, nők, mellek, mellméret, egészségi állapot
Egészségügyi kockázatot is hordoz, ha nem szeretjük a testünket. Fotó: Getty Images

Nem szeretjük a melleinket

Genetikától függ a mellméret - olvassa el a részleteket!

Az adatok elemzése után kiderült, hogy a nők csaknem 71 százaléka elégedetlen a mellméretével. 48 százalékuk azt mondta, hogy nagyobb melleket szeretne, 23 százalékuk pedig kisebb keblekre vágyott. A brazil, japán, kínai, egyiptomi és brit nők a leginkább elégedetlenek a melleikkel.

Az ideálisnak tartott mellméret országonként változó. Az indiai, pakisztáni, egyiptomi, libanoni és brit nők által ideálisnak tartott mellméretek a legnagyobbak, a japán, német, filippínó, osztrák és malajziai nők által ideálisnak tartott mellméretek pedig a legkisebbek.

Kihagyjuk az önvizsgálatot

Az eredményekben viszont nem az volt az igazán sokkoló, hogy a nők többsége elégedetlen a mellével, hanem az, hogy kiderült, az elégedetlen nők sokkal kevesebb figyelmet szentelnek a melleik egészségének. Hanyagolják például a rendszeres önvizsgálatot , és abban sem biztosak, hogy észrevennék-e, ha aggodalomra okot adó változás történne a melleikkel. Ez pedig komoly egészségügyi kockázatot jelenhet, és hatással van a nők fizikai és pszichés jóllétére is.

A mellekkel való elégedetlenség emellett negatívan hathat a nők testképére is. Az elégedetlen nők között ugyanis több az alacsony önbecsülésű, boldogtalan és általánosságban is negatív testképű hölgy.

)
5 tipp, hogy könnyebb legyen az életed allergiásként (X)
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

A nap első felében főként a nyugati, északnyugati országrész fölött lesz több a felhőzet. Másutt kezdetben még inkább fátyolfelhős időre van kilátás, ám napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre. A vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső nem zárható ki, kora estétől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet. A sok napsütés miatt magas UV-értékekre számíthatunk, és inkább hidegfront a jellemző.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra