Így hat ránk, ha elégedetlenek vagyunk a testünkkel

Nagyon kevés olyan nő van, aki maradéktalanul elégedett lenne a testével - és ez nemcsak egy állítás, hanem felmérések alapján bizonyított tény. Egy nemrégiben készült tanulmány ráadásul azt állítja, hogy ez akár a nők egészségére is hatással lehet.

A szakemberek 18541 nő adatait elemezték, akik 40 különböző országból származtak. Kikérdezték őket az ideális mellméretükről, arról, hogy mit gondolnak a saját melleikről, illetve kérdéseket tettek fel nekik a melleik egészségi állapotával kapcsolatban is. A tanulmány több mint 100 nemzetközi szakértő bevonásával készült, így ez a valaha készült legátfogóbb tudományos munka a testképpel kapcsolatban.

testkép, elégedetlenség, nők, mellek, mellméret, egészségi állapot
Egészségügyi kockázatot is hordoz, ha nem szeretjük a testünket. Fotó: Getty Images

Nem szeretjük a melleinket

Genetikától függ a mellméret - olvassa el a részleteket!

Az adatok elemzése után kiderült, hogy a nők csaknem 71 százaléka elégedetlen a mellméretével. 48 százalékuk azt mondta, hogy nagyobb melleket szeretne, 23 százalékuk pedig kisebb keblekre vágyott. A brazil, japán, kínai, egyiptomi és brit nők a leginkább elégedetlenek a melleikkel.

Az ideálisnak tartott mellméret országonként változó. Az indiai, pakisztáni, egyiptomi, libanoni és brit nők által ideálisnak tartott mellméretek a legnagyobbak, a japán, német, filippínó, osztrák és malajziai nők által ideálisnak tartott mellméretek pedig a legkisebbek.

Kihagyjuk az önvizsgálatot

Az eredményekben viszont nem az volt az igazán sokkoló, hogy a nők többsége elégedetlen a mellével, hanem az, hogy kiderült, az elégedetlen nők sokkal kevesebb figyelmet szentelnek a melleik egészségének. Hanyagolják például a rendszeres önvizsgálatot, és abban sem biztosak, hogy észrevennék-e, ha aggodalomra okot adó változás történne a melleikkel. Ez pedig komoly egészségügyi kockázatot jelenhet, és hatással van a nők fizikai és pszichés jóllétére is.

A mellekkel való elégedetlenség emellett negatívan hathat a nők testképére is. Az elégedetlen nők között ugyanis több az alacsony önbecsülésű, boldogtalan és általánosságban is negatív testképű hölgy.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: