Hogyan lehet megállítani a mell megereszkedését?

Ha a mell megereszkedik, már keveset lehet tenni, hogy visszanyerje eredeti formáját, állagát. Ezért jobb karban tartani, és megelőzni a nem kívánt elváltozást. De mit kell tenni, vagy elkerülni ennek érdekében?

A nők nem csak és talán nem is elsősorban önmaguk, hanem a partnerük miatt akarnak feszes melleket, mert azt hiszik (és ennek van is alapja), hogy a férfiak ezt szeretik. A nőknek persze ez az önbecsülésükhöz azért nagyon is fontos. Mi befolyásolhatja tehát a mellek állapotát?

Életkor

A mellek nem maradnak örökké olyan feszesek és tömörek, mint a tinédzserkor végén. Az öregedéssel a szövetek elveszítik a rugalmasságukat. Ez a folyamat különösen a menopauza után válik léthatóvá, s a nők megtapasztalják, hogy a mellük lazábbá válik, s veszít a korábbi elaszticitásából. Hogy ez minél később következzen be, már fiatal korban el kell kezdeni foglalkozni a mellel, hogy fiatalosságból minél többet képes legyen megtartani még a szürkületi zónában is.

A mellek nem maradnak örökké olyan feszesek és tömörek, mint a tinédzserkor végén

A mellek nem maradnak örökké olyan feszesek és tömörek, mint a tinédzserkor végén

Dohányzás

A nőknek egy nagyon egyszerű kérdést kell feltenniük maguknak: szép mellet akarsz, vagy dohányzol? A dohányzás drámai hatással járhat ugyanis. A Mayo klinika szerint a fiatal korban megereszkedett mell esetében minden alkalommal érdemes megvizsgálni, hogy vajon a dohányzás áll-e a háttérben. A sok füst számos módon veszélyezteti az egészséget, például kárt tesz az elasztikus rostokban, amelyek azért felelősek, hogy fenntartsák a mell bőrének rugalmasságát, s megtartsák a mellet feszesnek és tömörnek. Aki egészséges és mindig feszes mellet akar, az kerülje a dohányzást.

Melltartó

A melltartó viselése vagy nem viselése körül rengeteg a polémia. Vannak, akik esküsznek a szükségességére, s vannak, akik kifejezetten feleslegesnek tartják. De alighanem az igazság ezúttal is középen van. A melltartó vagy így, vagy úgy szerepet játszik a mellek feszességi állapotában. A melltartó trükkös , ugyanis ha átveszi a mellett tartó rostok szerepét, azok tréning hiányában könnyen petyhüdtté válhatnak. Ugyanakkor a mellek nagyon érzékenyek, sérülékenyek, s ha túl szabad a mozgásuk, egy idő után a saját súlyuk nyújthatja meg a tartórostokat, s okozhat megereszkedést. Ezért olyan melltartó kell, amely nem túl szoros, de nem is enged túl sok fickándozást. A melltartónak minél pontosabban kell illeszkednie a mellhez. Ki kell tapasztalni, hogy milyen a megfelelő méret és fazon, s nem érdemes felülni a divatőrületeknek.

Súlyproblémák

A súlyproblémák többféleképpen is hatnak a mellre. A felszedett kilókból a melleknek is jut néhány deka, azaz megnő a súlyuk, s ez nagyobb húzóerőt gyakorol a tartórostokra. Másfelől a fogyókúrázás (de különösen az úgynevezett jojó-effektus , a súlygyarapodás, majd fogyás, aztán megint hízás, megint fogyás) nem feltétlenül tesz jót a bőrnek, amely veszíthet általános rugalmasságából, hiszen újra és újra táguláson majd összehúzódáson kell átmennie. Ez a folyamat a megnövekvő majd kisebbedő mell feszességét is befolyásolja. Az elzsírosodó mellek állaga is átalakul, s már kevésbé maradnak tömörek, azaz könnyebben megereszkednek.

Szülés és szoptatás

Milyen ütemben szabad fogyni szoptatás alatt?
A szakértő válaszol.
A szülés és szoptatás is az egyik fő oka, hogy a mellek meglazulnak, és nem olyan rugalmasak többé. Ugyan ez egy természetes folyamat, de azért nem kell félni, hogy ennek a végpontja egy ráncos zacskó lesz. A szoptató anyák általában még fiatalok, azaz a testük igen jól regenerálódik. Ha a test egésze fitt, akkor a mellük is visszatérhet a legjobb formájába, de legalább is annak közelébe. Ha több gyermek születik viszonylag kis időközökben, akkor talán a regenerációra nem marad elég idő, de itt is mérlegelhetnek a nők, hogy valamit valamiért. Talán nem maradnak olyan bombázók, mint az első szülés előtt voltak, de lehetnek csodás gyermekeik. Ha a terhességgel és a szoptatással tartós elhízás alakul ki, akkor lehet rosszabb is a helyzet, de a mellek szépségéért végső soron akkor is az általános fittség visszaszerzésével lehet a legtöbbet tenni.

Betegségek

Egyes betegségek, mint például a mellrák , hozzájárulnak a mellek megereszkedéséhez. A komoly betegségeknél azonban nem a mell megereszkedése a tét, s így az esztétikai szempontok háttérbe szorulnak.

Forrás: curvyandbeauty.blogspot.hu

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: