A magas sarok és a szex

A magas sarkú cipő viselése javítja a szexuális életet. Ennek tudományos magyarázata is van: a magas sarkú cipő erősíti a medencefenék izmait - állapította meg az összefüggést egy olasz kutató.

Maria Cerruto olasz urológus és nem mellesleg a szexi cipők szerelmese bebizonyította, hogy a magas sarkú mégsem olyan egészségtelen a nők számára, mint ahogyan azt néhányan állítják.

A magas sarkú cipő rendszeres viselését egy sor problémával hozták már összefüggésbe a tyúkszemtől a skizofréniáig. A című szaklapban megjelent levelében azonban Maria Cerruto egy másik következményre hívta fel kollégái figyelmét.

Az olasz urológus 66, ötven évnél idősebb asszonyt vizsgált meg, és megállapította, hogy közülük azoknak, akik öt centi magas sarkú cipőt hordanak, ugyanolyan jó a testtartásuk, mint a lapos lábbelit viselőknek, viszont sokkal erősebbek a medenceizmaik. Ez azt jelenti, hogy az izmaik pozíciója optimális, vagyis erősebbek és jobban képesek összehúzódni.

A medencefenéki izmok kulcsfontosságúak a női test számára. Egyrészt hozzájárulnak a szexuális élvezethez, másrészt - és főleg - megtámasztják a fontos belső szerveket, így a húgyhólyagot, a beleket és a méhet.

A terhesség és a szülés után, valamint az öregedéssel azonban ezek az izmok gyakran meggyengülnek. Vannak ugyan erősítő gyakorlatok, de ezekre nem lesz több szükség, ha bebizonyosodik, hogy Cerrutónak igaza van.

"Sok nőnek nehézséget okoz ezeknek az erősítő gyakorlatoknak az elvégzése; az ő számukra a magas sarok lehet a megoldás" - jelentette ki az urológus, aki hozzátette, hogy nőként ő is imádja a magas sarkú cipőket, és "jó tudni, hogy azok még egészségesebbé is teszik".

Gill Brook brit fizikoterapeuta azonban figyelmeztet, hogy a kutatás nem a tűsarkú cipők előnyét bizonyítja. Azok számára azonban, akik a szokásosnál kissé magasabb sarkat kedvelik, a kutatás biztató lehet, bár szerinte a testmozgást és az izomerősítő gyakorlatokat a cipő nem helyettesítheti.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: